· · Коментара: 0
НЕГА

Верица Ракочевић користи ИСТУ СТВАР за пилинг тела и прање зуба, а НИЈЕ ПАСТА

Пази шта једе, редовно вежба, шета и ради у дворишту, срећна је и вољена.

IMG_9838.JPG
Згодна и у седмој деценији Фото: Приватна архива

Модној креаторки Верици Ракочевић на добром изгледу могу да позавиде многе жене, чак и знатно млађе. Не крије да то дугује генетици и животним навикама, здраво се храни, редовно вежба али велику пажњу посвећује и неговању. Њен живот је добио потпуно другу димензију када се пре неколико година са супругом Вељком Кузманчевићем из центра Београда преселила на Авалу.

Прочитајте још: Дознали смо ТАЈНУ ЗЕЛЕНЕ МАСКЕ Ким Кардашијан, ево како је направити код куће

Природом негује лепоту Фото: Приватна архива

- Од када сам почела да радим и имам свој дом, трудим се да се здраво храним, вежбам и тако чувам физичко и ментално здравље, јер стара изрека каже:" До четрдесете имате изглед какав вам је Бог дао, после тога какав сте заслужили - каже Верица Ракочевић.

После четврдесете жена изгледа како је заслужила.

Верица се свакодневно негује и каже да је било периода када је велике своте новца давала на најскупље креме и средства за негу лица и тела.

- Временом сам схватила да је то бацање пара јер сам и од најскупљих крема добијала алергију - истиче Верица.

Од најскупљих крема је добијала алергију.

Данас се труди да користи природне препарате. Ампуле витамина Е су увек на полици у купатилу. Маске за лице од воћа и поврћа припремам сама и оне су саставни део моје неге као и маске од меда.

Рој пчела на лицу
Редовно идем на мезотерапију лица, ласер и третман витаминским коктелима. Све што није инвазивно доприноси бољем и природнијем стању. Док је лице младо, лепо изгледа, једро је јер је природа тако уредила. Гротескно изгледа жена у годинама чије лице у жељи да буде младо изгледа као да је изуједао рој пчела каже Верица.

- Лице чистим влажном ватом и кокосовим уљем, два пута недељно радим пилинг лица и тела содом бикарбоном којом перем и зубе - каже она.

Старост не треба зауставити, већ успорити.

Верица Ракочевић зрачи, јер суштина њеног бића избија из става, погледа, покрета и садржаја. Сматра да није циљ  зауставити старост јер је то немогуће, него да је успоримо.

- Љубав у најширем смислу речи оплемењује, чини вас лепим, а везивати то само за партнерске односе унижава значај љубави - сматра Верица.

Верица и Вељко Фото: Петар Ђорђевић

Рођена је на Косову, где је од оца Милића Драговића и косовског гена наследила част, поштење, људскост и емпатију. Каже да је реченица оца "да образ нема цену" била њен водич кроз живот.

Некада је ишла шест пута недељно у теретану.

- До пре неколико година сам претеривала и шест дана у недељи ишла по два сата у теретану, а од како сам се преселила на Авалу практикујем шетње кроз шуму, рад у дворишту и три пута недељно идем у теретану, где вежбам са својим тренером без тегова, али због честих путовања тај део активности знам да запоставим по месец - искрена је Верица.

Не једе бели хлеб, шећер и пиринач, доручкује овас.

Не једе бели хлеб, бели пиринач, месо једном недељно, конзумира доста рибе, воћа и поврћа. Избегава колико може шећер, алкохол никада није пила, осим чаше црног вина дневно. Увек доручкује овас са циметом и медом или млевено сусамово и ланено семе са кефиром.

Прочитајте још: Позната српска водитељка има ЈЕДИНСТВЕН ХОБИ, а све је почело са енглеским ружама

- Биљке су моја љубав, уживам у њима и негујем их, никада бољу одлуку у животу нисам донела од ове да се из центра преселим у природу - каже Верица.

Живи на чистом ваздуху, уместо буке аутомобила, спава уз хор цврчака. Људи су око ње природни, неоптерећени градским тривијалним стварима.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.