· · Коментара: 0
цртани

Последњи цртани који је одобрио Волт Дизни иза кога стоји ИСТИНИТА ПРИЧА о најбогатијим париским МАЧКАМА

​Сећате ли се авантура Војвоткиње и њених мачића?

1595337080_pjimage-10-.jpg
Фото/ Принтсцреен/ Yоу Тубе/ Цхиппy

На данашњи дан 1970. године Дизнијев анимирани филм "Мачке из високог друштва" (Тхе Аристоцатс) премијерно је приказан широм САД.

Прочитајте још: Савет Дикенса за СРЕЋАН ЖИВОТ: Након страшне несреће написао је ПОРУКУ која и данас објашњава све

Прича прати породицу аристократских мачака којим власница жели да остави све своје богатство након смрти. Након што их батлер киднапује, мачак луталица им помаже да се врате свом вољеном дому.

Последње остварење Волта Дизнија!

Критика је филм позитивно оценила, а био је и финансијски и комерцијално успешан, зарадивши 191 милион долара, у односу на буџет од 4 милиона.

Прочитајте још: Имао је ТРИ имена, а оставио је значајан траг у српској књижевности: Знате ли ко је био АЛКИБИЈАД НУША?

Преносимо неколико занимљивих чињеница о планетарно вољеним цртаним мачкама:

1. Ово је било задње остварење које је одобрио Волт Дизни, који је преминуо 1966. године кад је филм био у раном процесу настајања.

2. Требало је да буде играни филм, али се Дизни определио за анимацију.

3. Ово је последњи филм који се завршио са "А Wалт Диснеy Продуцтион".

4. Поједини Војвоткињини плесни покрети су касније искоришћени за истоветне плесне покрете Госпе Маријане у цртаном филму "Робин Худ".

Цртани инспирисан истинитом причом париских мачака које су наследиле велико богатство!
 

5. Батлер Едгар је првенствено имао злу партнерку по имену Елвира.

Прочитајте јос: Кејт Мидлтон и принц Вилијам ПРЕКИДАЈУ КРАЉЕВСКУ ТРАДИЦИЈУ како би заштитили сина?!

6. Примарно је постојало и четврто маче по имену Ватерло.

7. "Мачке из високог друштва" је 20. Дизнијев анимирани филм.

8. Цртани је био инспирисан истинитом причом париских мачака које су наследиле велико богатство.

Прочитајте још: Легенда о ХРАБРОЈ ЖЕНИ на основу које је настао популаран ЦРТАНИ: Ко је била МУЛАН?

9. Мачићи Тулуз и Берлиоз су названи по чувеним француским уметницима.

10. Кад батлер Едгар замишља како ће наследити новац, знакови долара му се појављују у очима, иако је радња филма смештена у Француској.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.