· · Коментара: 0
БАЈКАЛСКА КАПИЦА

Крај БАЈКАЛА цвета биљка коју РУСИ користе као ЛЕК за 50 БОЛЕСТИ

Поклоници алтернативне медицине још увек не могу да се сложе да ли "балкајлска капица" умирује или регулише крвни притисак.

1593879119_Bajkal.jpg
Фото: Пиксабеј

 Бајкалска капица снижава крвни притисак и умирује срце. Пореклом из Иркутске регије, а користи се и за зацељивање рана.

Прочитајте још: ПУТИНОВ ЛЕКАР открива тајну здравља СРБИМА! Пажљиво следите његова упутства

Праве се тинктуре и креме

Наиме, капица је једна од 50 најлековитијих биљака на свету, а поуздано се зна да шири крвне судове, успорава рад срца, одлична је за тахикардије, умирује главобољу и "тера" несаницу.

Умирује главобољу, добра је за крвни притисак.

Ова биљка има превентивно деловање код високог притиска и то већ код прве појаве напада, јер инхибира активност нервног система. У ту сврху користи се тинктура, која уједно благотворно делује и код многих кардиоваскуларних тегоба. По седативном дејству, тинктура ове биљке најближа је тинктури валеријане.

Моћни цвет Фото: Wikipedia
Користи се и у кинеској медицини, јер корен има својства антибактеријска, антиалергијска...

Користи се у традиционалној кинеској медицини, па бајкалска капица важи за природни адаптоген. Производи направљени од њеног корена имају многа лековита својстава: антибактеријско, антиалергијско, антидијароично и антиоксидативно.

Расте на тешко доступном тлу.

Иначе, пореклом је из Иркутске регије на Бајкалу, а данас расте и на Далеком Истоку, у Монголији, на Тибету, углавном на каменитом, тешко доступном тлу.

Рецепт за јачање организма
Кашику исецканог корена бајкалске капице прелити чашом прокључале воде. Оставити да одстоји неколико сати (по могућности у термосу или у некој затвореној посуди која чува топлоту), процедити и узети по кашику четири до пет пута дневно пре јела.
Зацељује ране, избацује холестерол, лечи бронхитис, побољшава сан...

Корен бајкалске капице користи се и за зацељивање рана (у облику креме), а на Тибету и за лечење јетре, упале плућа и бронхитиса.

Добар је лаксатив и холеретик (повећава излучивање жучних киселина које настају од холестерола и тако поспешује избацивање холестерола из организма), а њен корен и ризоми садрже флавоноиде, бајкалин бајкалеин, танине и друге органске супстанце.

Прочитајте још: У РУСИЈИ се штите од КОРОНЕ леком који кошта 150 ДИНАРА

Натуропате тврде да наношење тинктуре Бајкалске капице при функционалним поремећајима нервног система пре узбуђености, укључујући и кардиоваскуларне неурозе, пацијенту доноси брз опоравак, побољшава му се сан, нестаје бол у срцу и значајно се смањује главобоља.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.