Витамин К нам је САДА НЕОПХОДАН за наш имунитет! Њега НЕМА у облику шумећих таблета, али ево како да га унесете
Резултат уношења витамин К, односно калијума у наш организам не види се одмах, али он дугорочно чува наше здравље и имунитет посебно у време светске пандемије корона вируса
Поред свих витамина, које можемо уносити у наш органзам кроз шумеће таблете, овај витамин неопходан је нашем телу, нези коже, косе, ноктију, али и због регулације вишка воде у телу. Витамин К је изузетно користан за здравље.
Прочитајте још: ХАРМОНИЈУ читавог тела остварићете ОВОМ МАСАЖОМ! Открили је Кинези, а била је позната и у древном Египту
Стручњаци процењују да би 99 од 100 људи могло имати недостатак витамина К. Све већи број доказа указује на виталну улогу витамин К у јачању имунолошког система, тако да он свакако није витамин који треба занемарити, посебо због чињенице да га не можемо вештачки уносити кроз додатке исхрани за јачање имунитета.
Прочитајте још: Већина их се гади, а користе се и ДАНАС у Србији: Излечиле су КЛЕОПАТРУ од СТЕРИЛИТЕТА, а СТАЉИНА од ДЕПРЕСИЈЕ
Главне компоненте витамина К су К1 и К2 који су корисни на различите начине. Компонента К1 се може наћи у вашој омиљеној салати, првенствено у кељу и спанаћу, потом у житарицама. Компонента К2 се скрива жуманцету или маслацу. Главна функција витамина К је активирање беланчевина у телу које су важне за заштиту срца и бригу о здрављу костију.
Прочитајте још: Користи се у козметици, хигијени и ИСХРАНИ: Моћ ЧУДЕСНЕ биљке која датира још ПРЕ НОВЕ ЕРЕ
Наше тело шаље витамин К директно у јетру, јер је то орган који апсорбује витамине које уносите, што га чини важним уколико патите од болести јетре, јер смањује згрушавање крви. Недавно истраживање показало је да К2 може чак помоћи у смањењу ризика од ломова костију.
Производи богати витамином К помажу у процесу оздрављења коже. Витамин К умањује упалу, црвенило и отоке на тело, а чак може имати значајну улогу и код екцема. Штити кожу и хидрира је.
Витамин К у храни
Фото: Pixabay
Прочитајте списак намирница у којима се налази витамин К и окрепите свој организам. То су следеће намирнице: купус, карфиол, прокељ, спанаћ, коприва, индијска луцерка, лист питомог и дивљег кестена, јелове иглице, остало лиснато зелено поврће, парадајз, грашак, соја, мрква, кромпир, свињска џигерица, дроб домаћих животиња, биљна уља, рибље уље, у брашну добијеном од риба које су почеле трулити, кравље млеко, јогурт, сир, жуманце, црни шећерни сируп од меласе, морска трава, алге...