· · Коментара: 0
НЕГА КОСЕ

Спречите опадање косе ПРАВИЛНОМ ИСХРАНОМ (СПИСАК)

Губитак косе није само проблем код мушкараца, већ и код жена, па су нам ови савети подједнако потребни

opadanje-kose.jpg
Фото: Pixabay

Опадање косе је доста чешћи проблем код мушке популације, жене такође пате од проблема са косом, па им се коса временом прореди или чак дође до ћелавости.

Исхрана богата здравим састојцима је кључ решења овог проблема

Прочитајте још: Погледајте који чајеви вам могу помоћи у лечењу рака и дијабетеса: Поштујте ПРАВИЛО док га пијете, иначе можете имати проблем

Фото: Pixabay

Правилна исхрана богата витаминима Б, Ц и Е се сматра се веома битним за здраву косу. Док минерали као што су цинк, гвожђе и магнезијум, као и Омега 3 масне киселине помажу одржавању здраве косе. 

Прочитајте још: Ово је БОЈА године: Одговара и плавушама и црнкама, а слаже се уз све!

Семе бундеве налази се у врху листе хране богате цинком. Бројна истраживања су показала како је недостатак тог минерала повезан с хипотиреозом, успореним радом штитасте жлезде и губитком косе. Стога грицкајте бундевине семенке ако желите јаку косу која не опада. 

Прочитајте још: ЖЕНЕ су најлепше са 23 и најплаћеније са 39 година, а МУШКАРЦИ у свему касне

Фото: Pixabay

Риба богата здравима мастима Омега 3 масним киселинама, као што су лосос и туна, између осталог ублажавају упале у организму. Притом повољно утичу на здраву кожу главе и нормалан раст власишта. 

Зелени чај је моћни напитак помаже бржем и ефикаснијем избацивању токсина из организма. Он садржи антиоксидансе који повољно утичу на косу. Свакодневно пијте барем по шољу топлог зеленог чаја.

Прочитајте још: ГРОЗНЕ СУ, али сви ће носити ове САНДАЛЕ јер су удобне (Фото)

Семенке лана, чије и конопље се убрајају у суперхрану богату здравим мастима које су важне за негу власи. 

Намирнице богате витаминима А и Ц помажу бољој апсорпцији гвожђа, Такође, утичу на боље лучење себума – супстанце коју производе жлезде у кожи главе. Себум подмазује косу и штити кожу.

 

 

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.