· · Коментара: 0
ЛЕПОТА

Тражите узрок перутања коже главе? Три МИТА о појави упорне ПЕРУТИ које морате разбити!

Перутање коже главе невероватно је чест проблем код људи и многи од њих не схватају шта је узрок тога. Још већи проблем су и заблуде које постоје у вези са овим проблемом

Depositphotos_162008102_s-2019.jpg
Фото: Depositphotos

Постоји пуно заблуда у вези са појавом перути, па се перутање сматра уобичајеним проблемом коже главе коју нико заиста не разуме.

Прочитајте још: Погледајте који чајеви вам могу помоћи у лечењу рака и дијабетеса: Поштујте ПРАВИЛО док га пијете, иначе можете имати проблем

Блага перут може бити узрокована многим стварима, укључујући суву кожу и лоше реакције на производе за косу. Код тежих облика, перут може бити узрокована себороичним дерматитисом, односно хроничним упалним стањем коже, које делимично може бити последица промене хормона.

Фото: Pixabay
То је уобичајен проблем власишта који нико заиста не разуме

Такође, постоји генетска предиспозиција за перутање коже, тако да перут има тенденцију да се наслеђује у породици. 

Прочитајте још: Ово је БОЈА године: Одговара и плавушама и црнкама, а слаже се уз све!

Најбољи начин да се лечите против перути јесте да прво знате са чиме се борите. Одлучили смо да разбијемо све митове о томе шта узрокује перут, шта је то и како умирити кожу главе.

Прочитајте још: ЖЕНЕ су најлепше са 23 и најплаћеније са 39 година, а МУШКАРЦИ у свему касне

Мит 1: Перут је увек последица суве коже главе

Ако је ваша кожа сува или имате проблема са контактним дерматитисом, то дефинитивно може изазвати сврб и перутање коже. Ипак, масна кожа главе ипак може бити кључни фактор. То је зато што се квас у власишту, која је повезана са себороичним дерматитисом храни уљем.

Да бисте на одговарајући начин лечили перут, важно је да знате да ли је кожа главе скроз масна.

Мит 2: Коришћење третмана уљем побољшаће стање перути

Прочитајте још: ГРОЗНЕ СУ, али сви ће носити ове САНДАЛЕ јер су удобне (Фото)

Третман врућим уљем је један од начина лечења који се могу пронаћи на интернету. Према успуствима, потребно је нанети топло кокосово или маслиново уље директно на власиште. Ово може помоћи код влажења коже главе уколико је суво.

Ипак, ако је перут проузрокована масном кожом, наношење додатног уља једноставно ће перут учинити маснијом и лепљивом. 

Мит 3: Требало би уклонити љуспице перути пре наношења шампона

Мит који се често може чути је да се перут може уконити помоћу четке за косу, али истина је да то није права стратегија. Ако је перут толико приметна и тешка да је потребно уклањање чешљем, вероватноћа је да имате озбиљнији проблем са кожом главе. Оштро или неправилно уклањање љуспица перути може бити болно и узроковати крварење, а крварење оставља ваше власиште подложно инфекцијама.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.