· · Коментара: 0
коса

Жене СВАКОГ ДАНА праве ову фризуру, а не знају колико ШТЕТИ КОСИ

Стари добри коњски реп увек је супер решење.

1595233033_dress-864107_1280.jpg
Фото: Пиxабаy

Када вам коса није свеже опрана, кад фризура није баш успела, кад идете на тренинг, кад кувате... Али честим везивањем несвесно наносите штету својој коси. Како да ипак наставите да носите коњски реп, а да га поред вас заволи и ваша коса?

Дерматолози кажу да се услед везивања коса тањи, што на дуге стазе доводи до проређивања!



 

Прочајте још: Сензуалне мирисне ноте: Како одабрати ПАРФЕМ који ће вам ИДЕАЛНО ОДГОВАРАТИ

Забаците косу на потиљак и стегнете је толико пута гумицом да помислите да ће гумица пући? Да, то није баш добро.

Зашто нам се проређује коса
Није за проређивање косе крив само коњски реп. У групи одговорних за овај проблем су и екстензије, пунђе, траке, било која фризура због које косу јако четкате ка потијку и стежете. Коса може да се прореди било где на скалпу, али због коњског репа најчешће се прореди са стране, знате кад се појаве они високи залисци које нисте имали... Јавља се и иза ушију, али и на темену.

Како да знате да ли грешите кад везујете коњски реп? Лако. Ако вас теме боли када га вежете и ако када скинете гумицу имате онај пријатан осећај, то значи да сте претерано стегли косу и, једноставно, ако то радите често, то није добро.

Прочитајте још: Будите сама свој фризер и ОФАРБАЈТЕ се код КУЋЕ: Поштујте правила и грешака неће бити

Време је да размислите, стварно! Коса ће се оправити ако то радите повремено, али ако је то ваша уобичајена фризура, фоликули длаке ће остати трајно трауматизовани и коса ће на тим местима престати да расте.

Прочитајте још: Удобно и модерно: Ово је НАЈПОПУЛАРНИЈИ МОДЕЛ сандала овог лета

Фото: Депосит

Ево шта можете да урадите:

  1. Носите неку мало лабавију варијанту. Пунђице и коњски реп су океј све док с времена на време остављате косу на миру. Не носите их сваки дан. Теме не сме да вас боли када пустите косу.
  2. Будите нежне према својој коси, избегавајте да вучете косу када намештате фризуру
  3. Размислите још једном о екстензијама. Екстензије су тешке. Оне се често користе да камуфлирају танку косу, а заправо оне саме је још више истањују и могу да провоцирају опадање косе. Зато користите клипсе, и то само у специјалним приликама. Ретким! И, наравно, не спавајте с њима
Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.