· · Коментара: 0
ЦЕЛУЛИТ

Заборавите скупе терапије и грубе масаже: Рускиње на ових 12 начина скидају целулит

Скупи третмани, учестали одласци код козметичара и различите масаже за уклањане целулита познати су свим женама. Овај естетски проблем може се решити и природним путем, рецептима који долазе од травара.Најбоље је пити нехлорисану изворску воду и биљне чајеве који убрзавају циркулацију и детоксикацију организма

Depositphotos_24150953_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Поред ових рецепата битно је коришћење здравих оброка, посебно доручка на коме се заснива цео радни дан. Нашем организму су потребни минерали и витамини да бисмо имали довољно енергије, као и да бисмо се заштитили од разних вируса и инфекција.

Прочитајте још: Желите леп деколте? Поштујте пет основних правила

Они су нам такође важни и за разградњу токсина и масноћа у телу, који када се нагомилају, стварају целулит. Организму је потребно обезбедити што више течности како би се убрзала размена материја и избацивање токсина, а најбоље је пити нехлорисану изворску воду и биљне чајеве који убрзавају циркулацију и детоксикацију организма.

Чај од корена маслачка

Малу касику уситњеног сувог корена маслака ставити у 200 милилитара воде и кувати на лаганој ватри неколико минута. Затим оставити да одстоји 15 минута па процедити. Чај пити незаслађен или заслађен медом, и то неколико пута током дана.


Чај од маслачка прочишћава организам и помаже у борби против сувишних килограма и целулита.

Уље од бршљана

У тамну флашу сипати 500 милилитара маслиновог уља па у њега потопити 20 грама свежих листова бршљана, десетак капи есенцијалног уља рузмарина и неколико капи лимуна. Флашу затворити и оставити 40 дана на топлом и тамном месту. Једном дневно мало промућкати. Након тога процедити и благим утрљавањем, док кожа не упије, наносити на подручја захваћена целулитом, свако вече како би уље деловало током ноћи.

Бршљен је отрован када се користи без стручног знања Фото: Пиксабеј

Чај од коприве
Овај чај пре свега помаже у превенцији настанка целулита. Чисти организам и изврстан је диуретик. Коприва подстиче циркулацију и детоксикацију тела, па је целулиту тешко да се у таквим условима развије. Такође се избацује и вишак воде и масноће из организма. Супену кашику сувог листа коприве прелити са 200 милилитара кључале воде. Оставити 20 минута, па процедити. Овај чај против целулита треба пити до три шоље на дан.

Крема од бршљана

У 500 грама свињске масти додати по 50 милилитара тинктуре листа бршљана, 50 милилитара уља цицковог корена и 50 милилитара уља од цветова невена. Смесу загрејати на 70 степени и уз стално мешање додати 50 милилитара отопљеног пцелињег воска. Готову смесу разлити у посудице и добро их затворити.

Крем и уље се наносе увече, пре спавања.

Свако веце пре спавања нанети крему на делове тела захвацене целулитом и масирати по 15 минута.

Зелени чај

Овај чај је идеалан у борби против целулита јер садржи теобромин и кофеин, који ослобађају масти из “поморанџине коре” и тиме омогућавају њихово сагоревање. Такође, зелени чај делује и диуретски, помаже у ослобађању од вишка течности која се такође акумулира у целулиту. Супену кашику осушеног зеленог чаја прелити са 200 милилитара кључале воде. Оставити 20 минута, па процедити.

Сваки чај је добар Фото: А.М.
Дневно се пију од три до пет шољица зеленог чаја.

Зелени чај треба пити 3-5 шољица дневно. Уколико не волите његов укус, додајте лимун, менту или направите ледени чај. Можете употребити и екстракт зеленог чаја у капсулама. Треба обратити пажњу, јер нису све капсуле исте – често је у њима само спрашен лист зеленог чаја, а не екстракт. Екстракт је концентрат најважнијих активних материја из зеленог чаја, па је тиме и његово дејство много јаче.

Чај од кукурузне свиле

Кукурузна свила је богата витаминима К и Ц, минералима и биљним влакнима, такође и угљеним хидратима и протеинима. Чај од кукурузне свиле је такође добар и за мршављење, а такође се сматра и добрим чајем за целулит. Помаже да се ослободите токсина из организма. Узмите кашику свеже исецкане кукурузне свиле по шољи скоро прокључале воде. Поклопите и нека одстоји 15  минута или док се довољно не прохлади да се може пити.

Чај се увек заслади медом, а може да се остави у фрижидеру и пије током дана.

Процедите након тога и засладите домаћим медом. Ако сте направили већу количину, можете оставити у фрижидеру 2-3 дана. Дневна доза конзумирања чаја зависи од ваше килаже и тела, али углавном се одраслима препоручује по једна шоља 2-3 пута дневно.

Чај од першуна
Першун је богат флавоноидима и антиоксидансима, као и гвожђем. Одличан је за мршављење, а користи се и против целулита. Можете користити свеж или сушени. Узмите 30 грама листова на литар кључале воде. Нека одстоји 10 минута, а онда пијте 3 пута на дан пре оброка. Ако користите корен, онда количину першуна смањите на пола.

Чај од раставића

Овај чај има диуретичка својства па ти може помоћи да се решиш накупљене воде, отеченог изгледа који се желатинасто љуља док ходаш и накупљених токсина.

Пије се ујутру, на празан стомак.

Осим тога побољшва и циркулацију. Потребно је да једну кашику чаја од раставића прелијете са 200 милилитара вреле, некључале воде. Оставити тако преливено да стоји 10 минута. Овај чај пије су ујутру на празан стомак.

Чај од медунике

Ова биљка одличан је диуретик, појачава лучење зноја, опоравља организам, топи целулит, користи се и против гојазности. За припрему чаја против целулита потребно је 25 грама медунике и 500 милилитара воде. Биљку попарите прокључалом водом и оставите преко ноћи. Сутрадан процедите и попијте у 3 дозе пре јела.

Чај од готукуле

Готукола највише расте на Хималајима и кажу да је одлична против целулита, ако не и најбоља и може се пронаћи у свим апотекама. Ова биљка побољшава циркулацију али и структуру поткожног везивног ткива и омогућава стварање новог колагена.

Трешње се поједу, а петељке чувају Фото: Пиксабеј
Готукула се пије шест недеља, па се прави пауза.

Тако кожа бива чврста и јака. За припрему чаја против целулита потребно је 25 грама биљке и 500 милилитара воде. Биљку попарите прокључалом водом и оставите преко ноћи. Сутрадан процедите и попијте у 3 дозе пре јела. Чај се користи највише 6 недеља, а затим се прави 3 недеље пауза.

Чај од петељки трешања

Петељке су богате танином, органским киселинама и минералима. Овај чај се од давнина користи за подстицање лучења мокраће, бољи рад органа за варење и пробаву, за лечење бубрега. Припремите 30-50 грама петељки трешања, литар воде и 500 грама трешања. Петељке прелијте хладном водом и сачекајте 12 сати.

Чај од петељки трешања се прави дан пре него што ће се пити, јер мора да одстоји.

Кувајте затим неколико минута на тихој ватри па прелијте преко целих плодова трешње. После 20 минута процедите кроз газу и пијте по чашу 5 пута дневно.

Прочитајте још: До здраве и лепе коже у три корака: Ово су кључне ставке за правилну негу

Чај од листа винове лозе
Овај чај се од давнина користи за заустављање крварења, али и побољшање циркулације, што је важно ако се желимо ослободити целулита. Такође се чај препоручује и за јачање организма, као и против хроничног затвора.

Одличан је за целулит, јачање организма и затвора.

За припрему овог чаја против целулита су вам потребни 10 грама листа винове лозе, 5 грама листа маслачка и 5 грама корена маслачка. У пола литра прокључале воде додајте 3 кашике уситњене мешавине и кувајте 10 минута на тихој ватри. Прохлађен чај процедите и попијте током дана у 3 дозе после јела.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.