· · Коментара: 0
КУХИЊА

Колико килограма имате зависи од тога које вам је боје кухиња

Стручњаци тврде да неке боје смањују апетит, па уколико је то место окупљања свих укућана бирајте неутралне нијансе

Depositphotos_323122670_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Иако су управо модерне кухиње у којима преовлађују љубичасте, плаве и зелене нијансе, пре него што одлучите да просторију у којој спремате храну освежите овим бојама, требало би да знате да то није најбоље решење, нарочито ако сте премршави.

Прочитајте још: Постоји само један комад намештаја који се наслеђује, да ли знате који је то?

Стручњаци, наиме, тврде да ове боје смањују апетит. Зато, ако желите да кухиња буде место у којем ћете радо боравити не само ви, већ сви укућани, боље је да се определите за неутралне тонове, беле кухињске елементе комбиноване са нијансама дрвета.

Црвена кухиња даје осећај топлине

Осећај топлине и удобности подариће вам кухиња у којој доминирају нијансе жуте и црвене. Црвена боја појачава жељу за храном, убрзава метаболизам и дисање... Стручњаци, међутим, саветују да јарке боје не користите за кухињске фронтове, већ за детаље. Довољно је, на пример, да један зид окречите у "вриштећу" боју, а да остатак кухиње буде смирен.

Црвена отвара апетит Фото: Депозитфото

Прочитајте још: Kомад намештаја који одаје ваш стил: Овакву фотељу МОРАТЕ да имате у дому

Сличан ефекат постиже се и тапетама и избором упечатљивих плочица. У најтоплије место у вашем дому слободно убаците наранџасту, пинк, тиркизну.., али како ни у чему не треба претеривати, то правило важи и у овом случају.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.