· · Коментара: 0
НАМЕШТАЈ

На ТРОСЕДУ пише WC, да ли знате ШТА ТО ЗНАЧИ?

Приликом куповине намештаја обратите пажњу шта пише на декларацији да се не би касније покајали.

1594813492_Depositphotos_240821292_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Када купујете кауч, тросед или други део намештаја који је тапациран, морате да знате којим је тачно материјалом тапациран. Када се тапацирани намешај уфлека у зависности од материјала зависиће и принцип чишћења.

Прочитајте још: Сара показала како да ЛАКО уклоните МРЉЕ СА ТЕПИХА са оним што има СВАКА КУЋА

Најчешће ћете на полеђини истог пронаћи етикету са ознаком на којој се саветује одређена врста прања намештаја.

  • W - односи се искључиво на употребу воде за поступак чишћења
  • WС - односи се на детерџент за суво прање као и парочистач
  • X - односи се искључиво на усисавање без употребе воде
  • С - односи се на детерџент за суво прање

Поред добро познатих средстава за чишћење који се могу набавити у радњи, уколико имате љубимца који борави на троседу можете користити и  соду бикарбону. То је најприроднији начин да очистите намештај, јер је нетоксичан и еколошки прихватљив, а одлично уклања прљавштину и флеке, као и и непријатне мирисе.


 
Прво погледајте етикету на полеђини Фото: Пикселес

Уколико су на тапацираном намештају видљиве флеке, пре посипања детерџента или соде ишчеткате их четком са грубљим влакнима. Такође, флеке се одлично скидају и утрљавањем сапуна за прање руку.

Крај чишћења подразумева темељно усисавање са наставком у виду четке за усисивач.

Прочитајте још:  Да ли сте ХОРДЕР? Болест савременог доба, а најчешће се јавља код жена - ово су СИМПТОМИ

Уколико је на намештају остале флеке, пробајте да на крпу за чишћење нанесете распршивач са мешавином воде, сирћета и детерџента за судове у размери: шоља воде, 1/4 шоље сирћета и кашика детерџента. Мирис сирћета ће брзо нестати.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.