· · Коментара: 0
РАДИОНИЦА

ЗЕЦ од тоалет папира, зашто да не? Требају вам само још ВЕЧЕРЊЕ Новости и забава нек почне

Тоалет папира има свака кућа, а од преостале картонске ролне и "Вечерњих Новости" могу да се у друштву деце направе многе креације.

IMG_20200412_174009.jpg
Фото: А. М.

Раширите по столу старе "Вечерње Новости", спремите лепак и маказе у руке, јер је време за креативну радионицу са децом. Зеке су синоним за пролеће, а да би се деца забавила и направила ове слатке животињице довољно је имати "Вечерње Новости" и картонске ролне које су преостале од тоалет папира.

Фото: А. М.
Прво раширите "Новости"

Прочитајте још: Деца ће бити одушевљена и тражиће још: Потребни су вам папир и фломастери да направите ЧЕТИРИ ВОЈВОДЕ

Зец и зечица

За сваког зеца је потребна картонска ролна, бео папир, лепак и маказе. Са страница "Вечерњих Новости" исеците шарене слике које могу да се искористе за зечије уши. За женског зеца бирајте црвене и розе боје, па исеците два уха и траку за бркове.

Зец од ролне тоалет папира може да буде држач за "чуваркућу", само га скратите да буде стабилнији
Деца ће уживати
Фото: А. М.

Ролна од тоалет папира, уколико није бела. обложи се белим папиром, па се на њему црним фломастером нацртају очи, носић и уста. Исечене уши се залепе на бео папир, исеку, па залепе изнад очију. Уши треба да се залепе једно поред другог. На месту носића се залепе траке за нос и преко налепи кружић исечен, такође, са неке слике из "Новости".

Дебели зека

Са страна "Новости" која обилује текстом исеку се круг, полукруг и два уха. Пошто је најтеже направити леп круг, ролну ставите на папир и фломастером нацртајте круг, па исеците. Залепи се на папир прво полукруг (као тело зеке), па круг као глава и, на крају, уши. Фломастером се нацртају очи, нос, бркови и уста.

Фото: А. М.
Круг за главу

Зека печат

Деца воле да ударају печате, а да би направили у облику зеца потребно је сакупити три картонске ролне тоалет папира. Хефталицом или лепком се залепе све три ролне, а две се стисну прстима да би личиле на уши.

Прочитајте још: Постоје ТРИ кључне реченице које треба да кажете детету да би постало ГЕНИЈЕ

У тањирић се сипа темпера и разблажи са мало воде. Уколико немате темперу може да послужи кечап или нешто други што оставља боју. Када дете опечати зеца треба само још фломастером додати очи, бркове, њушкицу и уста

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.