· · Коментара: 0
КИША

Не бацајте поломљен КИШОБРАН! Направите од њега ЈЕЗЕРО!

Поломљен кишобран може да добије потпуно нову, чак, бољу намену у врту.

Вода позитивно утиче на расположење и права је благодет имати језерце или фонтану у врту. Многи баштовани се не одлучују на овај корак јер мисле да ће заузимати велики простор и да га је тешко направити. Напротив, може се направити од старог кишобрана.

Прочитајте још: МАКАЗАМА и лепљивом траком створите чаролију од зараслог ЖБУНА

Напуните га цементом Фото: Youtube/ screenshot CEMENT-DIY Projects

Потребно:

  • стари лавор
  • песак
  • цемент
  • танка мрежа од жице
  • плава боја
  • шумпа за воду

Стари лавор напуните песком, па у њега забодите врх отвореног кишобрана. Кишобрану исеците дршку, али оставите шипку у средини.

Поломите дршку, али задржите шику кишобрана, јер је потребна.

Затим у исцепкајте стиропор, додајте цемент и помешајте их заједно. Додајте воду док се не направи житка смеса. Сипајте цемент са стиропором у кишобран. Одозго ставите парчиће мреже да би се учврстило.

Обложите га мрежом и цементом Фото: Youtube/ screenshot CEMENT-DIY Projects

Док се цемент стврдњава остатак жичане мреже исеците и распоредите по кишобрану да би га ојачале. Метални обруч или жицу причврстите за обруч кишобрана. Све се ово ради у циљу јаче основе.

Чекајте да се цемент добро осуши пре новог слоја.

Док се цемент у кишобрану суши, на другом помешајте цемент и песак. Додајте воду, помешајте и житку смесу сипајте преко стрвднуте основе и жице у кишбрану. Основа језера је готова, сачекајте да се осуши.

За то време направите круг од стиропора и пробушите у центар рупу широку као шипка. Намажите га цементом.  Припремите жељену боју и испрскајте цемент који се осушио. Најбоље је прво намазати основном, па плавом бојом.

Пумпу провуците кроз дршку Фото: Youtube/ screenshot CEMENT-DIY Projects
Офарбајте језеро плавом бојом и спремите биљке.

Када се боја добро осуши време је да убаците пумпу за воду и тада у рупицу од шипке кишобрана (ако је мала проширите је) провуците црево пумпе. На врх кишобрана причврстите стиропор намазан цементом и напуните кишобран водом. Убаците алге и остале водене биљке.

Прочтиајте још: Изгледајте ШИК и по КИШОВИТОМ дану: Изаберите КАБАНИЦЕ уместо кишобрана

Напуните језерце воденим ирисима, еквисетумом, јункус спиралисом, воденим љиљаном и вероником, а обавезно нађите место за локвањ.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.