· · Komentara: 0
SAVET PLUS

Trik koji ćete odmah primeniti: Da li znate kako se ZDRAVO i BRZO zamrzava MESO?

Koliko puta ste morali da bacite polovinu avokada? I da li znate koliko dugo može da stoji otvoreno vino?

Depositphotos_44598683_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Američki kuvar Džej Kandži Lopes-Alt i autor knjige The food lab predlaže da narežemo meso na tanke šnite i da ga onda zamrznemo. Nakon pakovanja mesa u kese za zamrzavanje, važno je istisnuti vazuh iz njih, dobro ih zatvoriti i što pre staviti u zamrzivač kako se ne bi stvorili kristali leda koji utiču na ukus namirnice.

Pročitajte još: BABE znaju da li je povrće SVEŽE: Šargarepa se GREBE, kupus se SLUŠA, evo šta raditi sa PASULJEM

Kese sa upakovanim mesom treba da budu što tanje i ravne, odnosno pljosnate, radi efikasnijeg zamrzavanja. Dobar trik je i ako kesu sa upakovanim mesom stavite na aluminijumsku foliju i tako je zamrznete. Brže će se zalediti. Na ovaj način u zamrzivaču možete da čuvate i supu, mleveno meso, kuvani pirinač i druge namirnice.

Odrežite mu vrh! Foto: Depozit
Kese sa mesom treba da budu što pljosnatije.

Koliko puta ste morali da bacite polovinu avokada, jer se pokvario i više nije bio za upotrebu? Da vam se to više ne bi dogodilo, evo kako ovaj zeleni plod može što duže da zadrži svežinu.

Najpre mu odrežite vrh, zatim uzmite kašikom onoliko avokada koliko vam je potrebno, a ostatak stavite u posudu koja može hermetički da se zatvori. Budući da niste oljuštili avokado i da je zaštićen korom, ostaće zelen i svež. Posle nedelju dana možete da primetite smeđe tačkice na njemu, ali to neće uticati na njegov kvalitet.

Vino mora da se drži u frižideru, čak i crno.

Nije svako vino isto, pa tako ni rok u kojem bi trebalo da ga popijemo, jer vremenom gubi aromu. Posle otvaranja flaše, ono dolazi u dodir sa vazduhom i zato bi trebalo da ga popijemo što pre.
Prvo i osnovno pravilo je da otvorenu flašu vina treba držati u frižideru, tako da boca bude dobro zatvorena kako ne bi ulazio vazduh. To važi i za crna vina, koja se, inače, ne služe hladna već sa sobne temperature.

Pročitajte još: Neka SIRĆE bude najbolji prijatelj u KUHINJI, jer može da skida fleke i očisti SLEDEĆE STVARI

Penušava vina nakon otvaranja mogu da stoje od jednog do tri dana, flaša crnog vina od tri do pet, koliko i aromatična pića i ona u kartonskoj ambalaži. Belo vino i roze mogu da bude otvorena do nedelju dana, a najduže ona sa većim procentom alkohola, čak do mesec dana.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.