· · Komentara: 0
SAVETI

Neka parket sija LAKO, a BELE patike očistite OVAKO

Bele patike nisu jednostavne za održavanje. Evo kako možete da ih operete bez korišćenja mašine za veš.

Depositphotos_149592488_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Mekanom četkom najpre uklonite blato ili drugu prljavštinu sa patika, a zatim pomešajte nekoliko kapi deterdženta za pranje sudova sa šoljicom tople vode.

Pročitajte još: Rešite se lako neprijatnog mirisa cipela: Potreban vam je samo jedan SASTOJAK

U to natopite krpu ili mekšu četku i lagano očistite patike i đon. Natopite krpu u čistu vodu i ponovo ih prebrišite. Ubacite u patike papirne ubruse da upiju vlagu i da ne izgube oblik i ostavite ih da se osuše na sobnoj temperaturi. U međuvremenu operite pertle tako što ćete ih staviti u toplu vodu sa sapunom, zatim ih dobro istrljati, isprati u čistoj vodi i iscediti.

Nabavite četku, krpu i papirnate ubruse.

Kako se pere četkica za zube?

Četkicu za zube treba dobro oprati vodom iz slavine posle svake upotrebe kako bi se sa nje odstranili ostaci hrane, zubna pasta i prljavština. Ali povremeno je potrebna i detaljna dezinfekcija koju možete da uradite pomoću antiseptičkog sredstva za ispiranje usta ili hidrogen peroksida. Evo i kako.

Četkica se menja na tri-četiri meseca.

U šoljicu sipajte sredstvo za ispiranje usta, dovoljno da prekrije četkicu. Potopite je i ostavite da odstoji u tečnosti 15 minuta, a zatim je dobro isperite vodom. Stručnjaci ističu da četkicu za zube treba zameniti na tri-četiri meseca ili čak i ranije ako primetite da su joj vlakna istrošena ili oštećena.

Limun za blistav pod Foto: Depozit
Limunovim sokom i maslinovim uljem prebrišite parket i sijaće se.

Kako da zasija parket?

Bez obzira na to koliko često brišete podove, imate utisak da nikada nisu dovoljno čisti i blistavi. Ali uz pomoć ovog trika ponovo će sijati. Umesto fabričkih sredstava za podove, predlažemo vam idealno prirodno rešenje za čišćenje, koje svaka domaćica ima u kući.

Pročitajte još: Redovno brišite NAOČARE, perite zavesu za tuš, bacite SUNĐER za sudove, a PIVOM uklonite fleke

Sve što treba da uradite je da pomešate vruću vodu, limunov sok i maslinovo ulje i mokrom krpom prebrišite podove. Zatim ih kružnim pokretima osušite suvom krpom, kako ne bi bili previše klizavi.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.