· · Коментара: 0
САВЕТИ

Нека паркет сија ЛАКО, а БЕЛЕ патике очистите ОВАКО

Беле патике нису једноставне за одржавање. Ево како можете да их оперете без коришћења машине за веш.

Depositphotos_149592488_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Меканом четком најпре уклоните блато или другу прљавштину са патика, а затим помешајте неколико капи детерџента за прање судова са шољицом топле воде.

Прочитајте још: Решите се лако непријатног мириса ципела: Потребан вам је само један САСТОЈАК

У то натопите крпу или мекшу четку и лагано очистите патике и ђон. Натопите крпу у чисту воду и поново их пребришите. Убаците у патике папирне убрусе да упију влагу и да не изгубе облик и оставите их да се осуше на собној температури. У међувремену оперите пертле тако што ћете их ставити у топлу воду са сапуном, затим их добро истрљати, испрати у чистој води и исцедити.

Набавите четку, крпу и папирнате убрусе.

Како се пере четкица за зубе?

Четкицу за зубе треба добро опрати водом из славине после сваке употребе како би се са ње одстранили остаци хране, зубна паста и прљавштина. Али повремено је потребна и детаљна дезинфекција коју можете да урадите помоћу антисептичког средства за испирање уста или хидроген пероксида. Ево и како.

Четкица се мења на три-четири месеца.

У шољицу сипајте средство за испирање уста, довољно да прекрије четкицу. Потопите је и оставите да одстоји у течности 15 минута, а затим је добро исперите водом. Стручњаци истичу да четкицу за зубе треба заменити на три-четири месеца или чак и раније ако приметите да су јој влакна истрошена или оштећена.

Лимун за блистав под Фото: Депозит
Лимуновим соком и маслиновим уљем пребришите паркет и сијаће се.

Како да засија паркет?

Без обзира на то колико често бришете подове, имате утисак да никада нису довољно чисти и блистави. Али уз помоћ овог трика поново ће сијати. Уместо фабричких средстава за подове, предлажемо вам идеално природно решење за чишћење, које свака домаћица има у кући.

Прочитајте још: Редовно бришите НАОЧАРЕ, перите завесу за туш, баците СУНЂЕР за судове, а ПИВОМ уклоните флеке

Све што треба да урадите је да помешате врућу воду, лимунов сок и маслиново уље и мокром крпом пребришите подове. Затим их кружним покретима осушите сувом крпом, како не би били превише клизави.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.