· · Komentara: 0
TEHNOLOGIJE

Prevazišli sami sebe! Evo kako se u JUŽNOJ KOREJI podsećaju građani na prevenciju KORONA VIRUSA (VIDEO)

Vlasti u Južnoj Koreji uz pomoć 300 dronova podsetili su svoje građane u glavnom gradu Seulu na ključne mere prevencije i zaštite od korona virusa

1594418230_koreja.png
Foto: YouTubePrintScreen/국토교통부

Prevencija korona virusa i mere u cilju njenog sprečavanja dominantna su tema i u sferi tehnologije. Upravo koristeći najnovije tehnologije, vlasti u Južnoj Koreji podsetili su građanje na održavanje distance, pranje ruku i obavezu nošenja maski kako se ne bi zarazili.

Pročitajte još: Tehnološka POBEDA: Evropol razbio mrežu za komunikaciju koju su koristile HILJADE KRIMINALACA

Ovaj obrazovni i istovremeno zabavni program uključivao je 300 svetlećih dronova, koji su se podigli iznad reke Han u glavnom gradu Seulu.

Genijalno! I podsećanje građana na mere  zaštite i zahvalnost medicinskom osoblju

Istovremeno, ovom prilikom odala se i zahvalnost svom medicinskom osoblju za njihov naporni rad u lečenju građana ove države.

Pročitajte još: NE NASEDAJTE! Napravite sami NEOPHODAN deo za MOBILNI (VIDEO)

Spektakl se odigrao 6. jula i za 10 minuta, koliko je sve trajalo koristilo se 300 dronova Performans je organizovalo Ministarstvo za građevinu, infrastrukturu i trgovinu sa ciljem da se iskaže zahvalnost zdravstvenim radnicima na prvoj liniji borbe sa virusom.

Događaj je započeo porukama koje podsećaju građane da nose maske, peru ruke i poštuju pravila društvenog distanciranja, a potom su usledile poruke zahvalnosti.

Pogledajte kako je ovaj spektakl izgledao.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.