· · Komentara: 0
Korona

Ako se u OVOJ ZEMLJI zarazite korona virusom, oni vam PLAĆAJU lečenje i TROŠKOVE VAŠE RODBINE

Prema odluci vlade, biće plaćen smeštaj, lekovi i hrana za pacijente i njihovu rodbinu.

Depositphotos_2465424_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Ako se ovoga leta uputite ka obalama Kipra, te budete toliki baksuz i dobijtete virus korona, ne brinite, troškove lečenja i boravka, verovali ili ne, snosiće vlada ove zemlje.

Pročitajte još: Skoro svi ćemo leto provesti u Srbiji, a mi vam otkrivamo IDEALNA MESTA ZA ODMOR

Kiparska vlada se obavezala da će pokriti troškove odmora svima koji budu pozitivni na novi korona virus nakon što su proveli odmor na ostrvu.

Prema odluci vlade, biće plaćen smeštaj, lekovi i hrana za pacijente i njihovu rodbinu. Turisti će "morati da pokriju troškove prevoza do aerodroma i avionske karte", piše Bankar.me.

To je deo paketa mera usmerenih na ponovno privlačenje turista na ovo mediteransko ostrvo, koje se dobro nosilo s virusom. Kipar je potvrdio 939 infekcija korona virusom, a umrlo je 17 osoba.

Vlasti takođe planiraju da naruče bolnicu sa stotinama kreveta, posebno za turiste koji na testovima budu pozitivni, kao i više tzv. karantinskih hotela za njihove porodice, javlja BBC.

Pročitajte još: Dragica je pronašla SEDAM najskrivenijih uglova SRBIJE na kojima se morate slikati (Foto)

Kipar planira da otvori aerodrome 9. juna za zemlje sa sličnom epidemiološkom slikom, uključujući Nemačku, Grčku, Izrael i Maltu. Vlasti će ažurirati popis sedmično.

Prema Perdiosu, Britanci i Rusi, koji zajedno čine više od polovine svih turista na Kipru, verovatno će na na ostrvo moći da lete u julu.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.