· · Komentara: 0
MOBILNI TELEFONI

Xiaomi predstavio gejmerske telefone sa 12 GB RAM memorije (VIDEO)

Nova serija uređaja Black Shark 3 donosi novi osećaj upravljanja igricom sa fizičkim tasterima i slanjem glasovnih naredbi akterima

xiaomi.jpg
Foto: Engadget

Kompanija Xiaomi predstavila je nove uređaje u području gejmerskih telefona. Serija mobilnih telefona pod nazivom Black Shark 3 obuhvata ukupno 5 novih super telefona, a čija cena se kreće između 500 i 800 dolara.

Ovi telefoni posebno su atraktivni zbog naprednih funkcija koje će oduševiti igrače video igara. Predstavljamo dva modela uređaja, Black Shark 3 i Black Shark 3 Pro koji dolaze u nekoliko varijanti u zavisnosti od veličine RAM i memorije za skladištenje podataka.

Pročitajte još: Produžite im vek: Evo kako se pravilno pune baterije pametnih telefona

Black Shark 3 uređaj ima 6.67 inčni AMOLED ekran sa maksimalnom rezolucijom od 2400 x 1080 piksela, a radi na frekvenciji od 90 Hz. Ekran Black Shark 3 Pro uređaja je veći i iznosi 7.1 inča sa rezolucijom od 3120 x 1440 piksela. U unutrašnjosti oba uređaja nalazi se Snapdragon 865, koji podržava rad na 5G mrežama.


Foto: Engadget

Korisnici mogu birati između 8 i 12 GB radne memorije, kao i između 128 i 256 GB memorije za skladištenje podataka. Uređaj ima i posebno dizajnirano hlađenje koje se sastoji od dve parne komore između kojih se nalazi matična ploča, popularni Sandwich Cooling System. Black Shark 3 uređaj ima bateriju kapaciteta 4.720 mAh, dok Pro verzija ima bateriju većeg kapaciteta, od 5.000 mAh koju je moguće napuniti do 100 odsto za svega 38 minuta.


Foto: Engadget

Pročitajte još: Ako uključite OVU OPCIJU na telefonu, baterija na Androidu će trajati duže

Oba uređaja imaju podršku za glasovne naredbe tokom igranja. Poseban novitet su fizički tasteri na Pro verziji koji  omogućuju upravljanje tokom igranja igre, a nalaze se izvan uređaja prema potrebi i nakon završenog igranja vraćaju se u kućište.

Cena osnove verzije uređaja koštaće oko 500 dolara, dok najskuplji model stajati oko 800 dolara.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.