· · Komentara: 0
MUDROLIJE

Ovo smo ČEKALI! Znamo TAJNU kako da operete ZAGORELU VATROSTALNU posudu

Vatrostalnu posudu je gotovo nemoguće oprati da se cakli. Probajte sa sodom bikarbonom.

Depositphotos_347671862_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Održavanje posuđa u savršenom redu imperativ je svake domaćice. Međutim, ponekad klasično pranje vatrostalnih staklenih sudova nije dovoljno da bi se postigao besprekoran sjaj, naročito ako je hrana zagorela.

Pročitajte još: Pogledajte TRIK kako da vam INSEKTI ne upadaju u piće dok se odmarate u bašti

Tada u posudu sipajte sodu bikarbonu i tečnost za pranje sudova, a potom toplu vodu. Ostavite da odstoji 15 minuta, pa prospite vodu i ponovo stavite sodu bikarbonu. Trljajte uporne fleke sunđerom, sve dok ne nestane i najmanja zagorela mrlja, a potom isperite vodom.

Trik sa zelenom salatom

Kupili ste više zelene salate, pa se pitate kako da što duže ostane sveža? Evo šta treba da uradite.

Zelena salata se prvo opere list po list.

Najpre operite list po list, pa salatu delimično osušite, jer je malo vlage neophodno da bi ostala sveža. Listove ređajte na papirni ubrus, a potom pažljivo ubrus sa salatom rolajte i stavite u plastičnu kesu. Pre nego što kesu zatvorite i stavite u frižider, izbacite iz nje što više vazduha.

Pročitajte još: VEROVALI ILI NE: Da biste očistili fleke na pegli potrebni su vam PINCETA I PARACETAMOL

Kada poželite svežu salatu, izvadite iz urolanog ubrusa onoliko koliko vam je potrebno, a preostali deo vratite u frižider.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.