· · Komentara: 0
Noviteti

Američki specijalci izabrali optički nišan – cena “prava sitnica”

Taktička optika Nightforce ATACR 4-16x42 F1 ima brojne prednosti nad konkurentima, ali vredi li 2500 dolara?

nightforce.jpg
nightforce “Nightforce”

Američka združena komanda specijalnih snaga USSOCOM u stalnoj je potrazi za odgovarajućom opremom za svoje operativce. Najčešći zahtevi su visok kvalitet, pouzdanost i univerzalnost.

Nedavno je USSOCOM odabrao novi optički nišan namenjen elitnim strelcima koji može da se koristi na repetirajućem snajperskom oružju, ali i za borbene i patrolne puške.

Nightforce ATACR 4-16x50 MIL F1

Širok opseg uvećanja, vrlo kompaktne dimenzije i prihvatljiva masa udruženi sa dobrom mehanikom i odličnom optikom svakako su vrhunski izbor. Zato je odabran optički nišan Nightforce ATACR.

Pročitajte još: Čeka se konačna odluka: Koliko je izvesno da vojska SAD izabere municiju sa čaurama od polimera, kompozita ili čelika?

Sa uvećanjem u rasponu 4-16x, tubusom od 34 mm koji dopušta hod končanice od 30 MOA pri jednoj evoluciji, a dug je tek 30 cm i težak oko 800 grama, tako da nije veliko opterećenje ni na najzahtevnijem terenu.

Optički nišan je težak oko 800 grama

Sa nekoliko vrsta raspoloživih končanica koje su u prvom fokalnom planu ovaj robusni nišan odličnih optičkih karakteristika spreman je da odgovori na svaki izazov u borbenom (ili sportskom, lovačkom) zadatku. Cena od 2.500 dolara u ovom slučaju deluje kao opravdana cifra.

foto: Nightforce promo

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.