· · Komentara: 0
ŽENSKA PSIHOLOGIJA

Žene, ne prihvatajte muževljevo PREZIME! U suprotnom ćete MANJE NOVCA zarađivati

Mlade koje se na venčanju odreknu devojačkog prezimena u budućnosti će se susresti sa manje plaćenim radnim mestima i manjom zaradom

1595453094_mlada.jpg
Foto: Pixabay

Uzimanje suprugovog prezimena je možda romantično, ali ženama može uništiti karijeru!

Poslodavci na žene koje su promenile prezime gledaju kao na manje kompetentne

Pročitajte još: Jednom se ZALJUBIMO, osam puta dobijemo POVIŠICU, a šta mislite koliko puta MUŠKARCI SLAŽU dnevno?

Prema rezultatima istraživanja objavljenih u magazinu  „Basic and Applied Social Psychology", žene koje su zbog ljubavi promenile svoje devojkačko prezime nisu samostalne, ali su zato ljubaznije i brižnije.

Mišljenje studenata
Psiholozi su, nakon objavljivanja ovih rezultata, sproveli istraživanje među studentskom populacijom i dobili iznenađujući rezultat. Čak 81 odsto muških studenata očekuje od budućih supruga promenu prezimena, dok 83 odsto studentkinja tvrdi da će se bez problema odreći devoačkog prezimena.

Promjena prezimena odražava se i na ono najbitnije - mesečnu platu, što posledično znači i manje cipela, tašni, odevnih komada u našem garderoberu.

- Teško je objasniti zašto dolazi do tih razlika. Moguće je da su žene koje su se odrekle djevojačkog prezimena jednostavno drugačije same po sebi, pa drugačije pristupaju poslu - naveo je autor istraživanja.

Pročitajte još: Imate loše slike i malo PRATILACA? Nije ni čudo, sigurno pravite ove GREŠKE

Zapravo, razlog je u činjenici da poslodavci na žene koje su promenile prezime gledaju kao na manje kompetentne i manje inteligentne.

Pročitajte još: U toku decenije parovi se 720 puta posvađaju, a svi zastanu kod brojke koja govori koliko puta imaju SEKS

Naime, ukoliko poslodavac o vama ima oskudne informacije, proceniće žene pre svega prema prezimenu. Pritom, svejedno je nosite li samo suprugovo prezime ili ste suprugovo dodali svome prezimenu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.