· · Коментара: 3
Штедиша

Са само 96 ДИНАРА овим аутом можете да пређете 452 КИЛОМЕТАРА! (Фото)

Нова "кија е соул" долази почетком следеће године и на тржиште Србије

KIJA-SOUL-NASLOVNA-.jpg
Фото:"Кија"

Нова "кија соул е" има две верзије. Једна са мањом батеријом од 39,2 киловат-часова која има домет од 276 километара и са већом од 64 киловат часова која има домет од 452 километра.

Рачуница је јасна: Ако пунимо батерију ноћу, на кућној утичници, у такозваној нижој тарифи, а тренутна је цена киловат-часа 1,5 динара, то значи да би нас максимално дуг пут са једним пуњењем батерије од 452 километра коштао 96 динара!

Фото:"Кија"

- Претходни модел "соула е" смо испробали у "реалном животу" и потрошња на 100 километара је износила око један евро - каже Милан Дербогосијан из "Кије Србија" - Рачунали смо просечну цену струје на обрачуну на крају месеца.

Прочитајте још: Постоје три начина за пуњење електромобила

И по тој "реалнијој" рачуници резултат који "е-соул" постиже је сјајан.

Дакле, на последњем рачуну за струју, у априлу ове године, Милана Дербогосијана, просечна цена киловат-часа је 6,70 динара. То значи да би пуњење нове "кије е соул" (64 киловат-часа) коштало тачно 428,8 динара и да би са тим новцем могли да пређемо 452 километра или  94,86 динара на 100 пређених километара!

- Нова батерија је за 25 одсто ефикаснија од старе и то показује да нам је и прошла рачуница са старим моделом, тачна - каже Дербогосијан иако смо ми и даље упорни и истрајни у намери да наш ауто пунимо само ноћу по најнижој тарифи!

Фото:"Кија"

 "Кија" је нови модел не само унапредила по питању аутономије возила већ и по бројним другим параметрима. У овој,  трећој генерацији урбаног кросовера, "Кија" је уградила и нови "Уво конект" телематик систем, изменила дизајн, ту су сада и ЛЕД светла, многобројни детаљи који су не само естетски унапредили овај модел већ су побољшали и аеродинамику.

Прочитајте још: Леонардо Дикаприо промотер "фиата 500 Е"

Аутомобил је дужи за 55 мм и сада има 4.195 мм. Ширина је 1,800 мм.

Електро-мотор има снагу од 204 КС са максималним обртним моментом од 395 нм. Убрзање од 0 до 100 км на час је 7,9 секунди.

"Кија" и на овај ауто даје гаранцију од 7 година!

Нова "кија е соул" би требало да стигне на тржиште Србије следеће године. Поређења ради, у Словенији овај модел кођшта 42.000 евра. Словенци дају субвенцију од шест, а ми од пет хиљада евра за куповину овог возила.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.