· · Коментара: 0
УДОМЉАВАЊЕ

Масовно позајмиљивали ПСЕ током вируса корона, а сад градске службе СТРАХУЈУ од једног

У време кризе велики број становника аустријске престонице пријавио се да удоми кућне љубимце, а стручњаци истражују разлогг

pets-3715733_1280.jpg

У време кризе изазване корона вирусом велики број Бечлија желео је да удоми кућне љубимце. Како у Удружењу за заштиту животиња, тако и у градском Кварту за животиње бележе повећано интересовање за псом или мачком.

Прочитајте још: Шта избор кућног љубимца говори о нама: Псе воле КРЕАТИВЦИ, а какви су љубитељи МАЧАКА?

- Такође се повећала потражња за четвртину за чувањем животиња на одређено време - каже руководилац Кварта за животиње Томас Бенда.

У овом кварту постоји могућност да се животиње преузму на чување на одређено време. Наиме, током изолације власници паса су имали велику предност у односу на остале грађане - могли су да их шетају док су други морали да бораве на затвореном.

Маце нису хтели Фото: Еуроцомпр
Пси су били неупоредиво траженији од мачака, а један од разлога је и могућност честог шетања током изолације.

- Неки љубитељи животиња су се јављали да преузму љубимца на месец дана, други нису знали тачно колико дуго желе да се брину о животињи - објашњава Бенда.

Према његовој процени већа је потражња за псима него за мачкама. Међутим, када је у питању трајно преузимање животиња, није приметан пораст потражње.
Такође и у Удружењу за заштиту животиња забележено је веће интересовање него иначе. У удружењу сматрају да се људи јављају јер радећи од куће имају више времена да се посвете кућним љубимцима. Али када се људи врате својим свакодневним обавезама онда је питање ко ће се бринути о љубимцима.

Прочитаје још: Радо бисте удомили све напуштене животиње? Можда патите од ХОРДАШЕЊА

Због тога у удружењу саветују заинтересоване да добро размисле и дођу по свог љубимца након увођења ванредних мера. 

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.