· · Коментара: 0
ФУТУРИЗАМ

Нове технологије мењају начин путовања: Ништа неће бити исто, а у СВЕМИР ће моћи свако од нас

Да доживите раскош бечких музеја и знаменитости није потребно да излазите из куће. Крените на виртуелно разгледање збирки и просторија чувених бечких културних институција као што су Албертина, Музеј историје уметноси, Дворац Шенбрун и многих других.

belvedere_90701.jpg
Фото: Депозит

Желите да се удобно смештени у фотељу упознате са делима Густава Климта или да започнете разгледање Царске крипте где су сахрањени Хабзбурговци? Многи бечки музеји нуде виртуелне туре и представљају раскошне збирке онлајн путем. Кликните на неки од 100 објеката Природњачког музеја, уживајте у сликама Егона Шилеа у Музеју Леополд или утоните у стотинама година старе збирке бечке Албертине.

Прочитајте још: У њима живе духови, а колају легенде: Ово је 5 најлепших двораца Европе, а један се налази у СРБИЈИ

Виртуелни туризам је само један од терндова који путнике очекују у скоријој будућности. Недавно спроведено истраживање сајта еДреамс, у коме је учествовало 10.000 путника из Европе, показало је да људи верују да ће нове технологије да промене начин на који се путује. Занимљиво је да истраживање спроведено пре глобалне епидемије корона вируса, а трендови, који су деловали футуристички, показали су се као веома реални.

1. Свемир

Више од половине испитаних туриста верује да ће путовати у свемир. Тачније, невероватних 15 одсто испитаника очекује да ће моћи да се телепортује, али и да ће да бира временске прилике на дестинацији. Веровали или не, али сваки десети је убеђен да ће ускоро бити могућа и путовања кроз време.


Белведере на Фејсбук страници свакодневно у 15 часова нуди разгледање музеја уживо.

2. Виртуелна реалност

Највећа предност ВР-а је што нема ограничења, бесплатно је и путник који му се подвргне не може да доживи разочарење. У време корона епидемије показала се као најсигурнији начин путовања. Могућност да се из Свилајнца "отпутује" и види чувени кауч у Музеју Сигмунда Фројда схватиле су и Бечлије.

Бесплатна посета Хофбургу из фотеље Фото: Еуроком ПР

3. Авиони ће имати ВИ-ФИ

Авиокомпаније које наставе да функционишу после епидемије мораће да понуде бесплатан ВИ-ФИ и стриминг услуге, јер две трећине туриста од њих то очекује. Очекују се и суперсонични туристички авиони, а пошто ће, верује се, мање људи путовати, имаће боље услове.

Хиперлуп
За најважнији технолошки пробој у травел индустрији 21 одсто испитаника мисле да ће у наредних 20 година бити развој хиперлупа. Хyперлооп технологију развија Илон Маск и омогућиће путовања брзином од 1.200км на сат.

4. Биће скупље

Завршила се ера масовног туризма и пре појаве епидемије корона, већина земаља се окренула одрживом туризму. Дакле, понуда ће бити мања и цене ће бити веће. Већина испитаних верује да путовања неће појефтинити, а ако се то деси биће то захваљујући новим технологијама.

Прочитајте још: Јесте ли чули за УБУД ВИЛЕ? Дан у њима кошта 1.000 евра, а понуда је невероватна (Фото/Видео)

5. Генерацијски јаз

Свака генерација негује свој начин путовања, али се сви слажу да ће им нове технологије помоћи. Старији верују да су нови геџети довели до тога да млади више не морају да уче стране језике, купују бедекере, нити да спакују више од четкице за зубе. Млади, пак, верују да су нека ВР путовања боља од правих.

 

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.