· · Коментара: 0
ЛЕКОВИ ИЗ ПРИРОДЕ

Да ли бисте ЦРНИ ЛУК умасирали у косу? Кад сазнате ЗАШТО, сигурни смо да ХОЋЕТЕ!

Када је процес опасања косе у питању, жене ће у много краћем периоду остати без косе него мушкарци. Доносимо вам једноставан рецепт који ће вас спасити овог проблема.

gubitak-kose.jpg
Фото: Depositphotos

Проређивање и губитак косе временом се могу повећати, али настанак ћелавости као код мушкараца је мало вероватан.

Другим речима, жене које губе косу због ћелавости ће имати знатно више косе него мушкарци са истим проблемом. Предњи део косе практично остаје нетакнут, док ће коса постепено постати тања на врху главе и са стране.


Фото: Pixabay

Прочитајте још: Биљка ОЧАЈНИЦА помаже код лечења НЕПЛОДНОСТИ код жена, а ово су РЕЦЕПТИ

Лекови из природе успешно решавају и овај проблем. Наиме, лек се налази у намирници коју свакодневно користимо у својој исхрани - црном луку.

Лековитост црног лука
Због великог садржаја витамина А и Ц, црни лук се може користити у лечењу многих болести дисајних органа, а такође штити наш организам од паразита и инфекција. Велика количина витамина Б чини црни лук ефикасним код болести нервног система. Висок садржај минерала, посебно гвожђа и фосфора, даје црном луку моћ код лечења анемије.

Прочитајте још: У царској Русији важио је за ИЗУЗЕТАН ЛЕК, а излечио је Чехова и Толстоја - сада га можете спремити сами код куће

Црни лук је богат минералним солима, па је један од најучинковитијих лекова у борби против опадања косе.

Црни лук

Свакако најстарији природни лек за опадање косе јесте сок од црног лука.  Изузетно је богат сумпором, хемијским елементом неопходним за здравље сваког човека. Верује се како  је он одговоран и за раст нових власи.

Прочитајте још: На Старој планини расте биљка коју МОРА да има свака кућа

Црни лук утиче на бољу циркулацију и снабдева фоликуле неопходним хранљивим састојцима. Због антибактеријског дејства може помоћи и у заустављању и спречавању упала које узрокују губитак власи.

Прочитајте још: Ова биљка расте као КОРОВ, а чај од ње вам може месечно уштедети и до 4.000 ДИНАРА!

Прво ситно исецкатати црни лук, можете користити и ренде или блендер, како би он испустио што више течности. Процедите сок и масирајте цело власиште или само делове где је коса потпуно опала. Оставите сок нек делује најмање 15 минута, а затим оперите вашу косу благим шампоном. Поступак понављајтИ свакоднево.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.