· · Коментара: 0
СВАКОДНЕВНИ НАПИТАК

Да ли сте знали да је КАФА ЛЕКОВИТА? Уколико је нисте до сада редовно пили, можда је време да почнете

Карактеристично дејство кафе први су открили Етиопљани још пре више од три хиљаде година

barista-5055060_960_720.jpg
Фото: Pixabay

Светска здравствена организација наводи да се данас на планети свакодневно попије око 1,5 милијарди шољица кафе.

Две шољице кафе на дан помажу здрављу срца, смањују ризик од дијабетеса и олакшавају бол у мишићима.

Прочитајте још: Погледајте који чајеви вам могу помоћи у лечењу рака и дијабетеса: Поштујте ПРАВИЛО док га пијете, иначе можете имати проблем

Осим тога, делују антисептички и регулишу многе процесе у организму, показала су истраживања. Антиоксиданси у кафи благотворни су за плућа, јетру и бубреге, а штите и од неуродегенеративних болести мозга, као што су Алцхајмерова и Паркинсонова болест.

Прочитајте још: Руски исцелитељ открио "ЛЕК ОД СМРТИ": Ако желите да живите "вечно" користите ПОСЕБНО УЉЕ

Проблеми са ниским крвним притиском

Трајно снижен крвни притисак или у стручној литератури означена као примарна хипотензија нема конкретно утвђен узрок. Ипак, повремено снижен крвни јавља се као последица неке друге болести. Ова, секундарна хипотензија настаје као последица крварења, инфекција, дехидратације, срчаног инфаркта, срчаних аритмија, опекотина, употребе лекова за снижење крвног притиска и диуретика. 

Прочитајте још: Ова биљка је одлична у превенцији КАНЦЕРА, штити од радијације, али лечи и друге болести

Досадашња примена код проблема са притиском у народној медицини показала је да кафа подиже крвни притисак и углавном због тога многи овим напитком започињу дан.

И заиста, кафа као диуретик, у првом моменту подиже притисак, али га касније обара и зато је не треба пити превише. Ово правило посебно важи за кафе с јачом концентрацијом кофеина као што су нес и еспресо. Не би требало пити више од две до три шољице на дан. После јутарње кафе особе које имају хипотензију требало би да поједу сендвич с маслацем и сиром, јер слана храна подиже притисак.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.