· · Коментара: 0
МРЕЖЕ И ТЕХНОЛОГИЈЕ

И Skype прави иступе у доба Корона вируса: Остварите позив без претходне пријаве

Компанија Microsoft одлучила је да у помоћ светске пандемије понуди нову опцију на Skype мрежи, која ће омогућити обављање видео разговора без пријаве налога

communication-4004204_960_720.jpg
Фото: Pixabay

Популарност Zoom апликације за конференцијске састанке добија алтернативу!  У доба епидемије компанија Microsoft је одлучила да омогући корисницима да обављају видео позиве без потребе за пријавом у сервис.

Ово је налик на Zoom, с тиме да у случају Skype чак ни хост, домаћин не треба да се пријави нити да било шта инсталира на свој уређај.

Прочитајте још: Уз помоћ ТРИ апликације средите ваш профил на мрежама као професионалац

Нову опцију под именом "Меет Ноw" могуће је једноставно покренути у пар кликова и одласком на интернетску страницу сервиса и једноставним позивањем жељених суговорника.

За кориснике који већ имају инсталирану Skype апликацију, ову опцију је могуће користити и унутар ње. Доступна у sidebar опцији са леве стране, поред опције за нови разговор.

Такође, линкови за видео састанак који се поделе са другим корисницима немају временско ограничење, видео позиви нису лимитирани што се тиче функционалности и постоји могућност размена порука паралелно са видео разговором, али и опција замагљивања позадине уколико не желите да се види просторија из које обављате позиве.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.