· · Коментара: 0
ЉУБАВНИ ПРОБЛЕМИ

Када ћу коначно ПРЕБОЛЕТИ БИВШЕГ? Ево одговора на НАЈТЕЖЕ питање!

Није само реч о односу мозга и срца, хормонална активност сваке особе кључна је да залечимо ране након раскида

1594248021_raskid-veze.jpg
Фото: Pixabay

Раскид љубавне везе, посебно уколико смо неочекивано остављени, преварени или издани од стране дугогодишњег партнера, изузетно је трауматичан је догађај у животу код оба партнера.

Научно је доказано да су жене те које дуже пате, иако су разна истраживања показала да пате и мушкарци, сви морамо знати колико се лечи сломљено срце.

Прочитајте још: Желите да изгледате МЛАЂЕ? Никакав проблем, али ево колико пута морате имати СЕКС

Удахните дубоко и сачекајте 90 дана како бисте почели рационално да доносите даље одлуке

Према угледном породичном психотерапеуту Паулу Хокемејеру излечење сломљеног срца траје - 90 дана. 

Прочитајте још: Из петогодишње везе ЖЕНЕ излазе 7 КИЛОГРАМА ТЕЖЕ, а погледајте колико се МЛАДЕ УГОЈЕ!

Фото: Depositphotos

Како објањшњава Хокемејер ,одмах након раскида катапултирани смо у фазама борбе, бега или замрзавања. Тада осећамо јаку љутњу, застрашујућу анксиозност или парализирајућу депресију. Ова интензивна фаза обично траје првих 90 дана након што смо остали без партнера.

Прочитајте још: Како да знате да ли је мушкарац луд за вама? Пратите ове КОРАКЕ и сазнајте

Научна истраживања показала су да је управо 90 дана потребно да уведете промене у свој живот и ресетујете свој мозак и размишљања.

Кад прође тих дванаест недеља и велика хормонална активност падне на низак ниво, цела ситуација ће се много јасније сагледати. 

- Уместо да осећате страх од напуштања, схватићете да сте у могућности да осетите мању бол и да цените вредне информације о себи самима и да наредног пута боље размислите кога ћете пустити у живот - објашњава  доктор Хокемејер.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.