· · Коментара: 0
ТУЖНО

Његове хитове и даље пева цела Србија, а изненадна СМРТ је мистерија и након 19 година

Рођа Раичевић изненада је преминуо пре 19 година у свом стану у улици 27. марта.

1592854610_rodja-raicevic.jpg
Фото: YоуТубе принтсцреен /ТВ Пинк

Иако су тада спекулисало да је преминуо од прекомерне дозе кокаина, неки детаљи његове смрти остали су неразјашњени.

Прочитајте још: Ана Севић тужи Дарка Лазића: Огласио се и певач

Рођен је 1957. године у Никшићу у Црној Гори, а као млад наступао је у разним кафићима и ресторанима у Будви. У Београд се преселио, како би уписао Музичку академију. Стигао до завршне године али никада није дипломирао. Певао је и свирао по многим елитним ресторанима и постаје један од омиљених клупских певача. 1993. године почиње да сарађује са Драганом Брајовићем Брајом и објављује први албум, са ког се издвојила песма “Тако је суђено”.

Освајао је бројне награде на музичким фестивалима, а уследила је и сарадња са Миром Шкорић. Бавио се и компоновањем, а мало ко зна да је творац многих хитова Ане Бекуте, Индире Радић и Драгице Радосављевић Цакане.

Прочитајте још: НИКАДА НИЈЕ ПРИЧАЛА О ОВОМЕ: Драгана Мирковић пре Тонија тајно се удала за овог ПОЗНАТОГ мушкарца

Написао је и један од највећих хитова 90-их, а која се слуша и дан данас “Теби моја мазо”, која је прославила певача Срђана М. Волео је сликање и планирао је да направи изложбу у децембру 2001 година за када је заказао и солистички концерт. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Родољуб Рођа Раичевић (Никшић, 11. јул 1957 — Београд, 7. октобар 2001) био је популарни српски и црногорски пјевач поп музике и композитор народне и забавне музике. У родном граду, Никшићу, завршио је основну и нижу музичку школу, а средњу музичку школу Васа Павић је похађао у Подгорици. Завршио је Факултет музичких уметности у Београду. У Београду се преселио 1976. године. Свирао је виолончело и клавир. Једно вријеме је био члан састава Рокери с Мораву, па члан оркестра Мише Мијатовића. Први већи ауторски успјех је имао са пјесмом „Године иду“, коју је снимила Нада Топчагић. Сарађивао је са многим познатим пјевачима и пјевачицама: Лепом Бреном, Миром Шкорић, Славком Бањцем, Цаканом, Бубом Мирановић, Аном Бекутом, Наташом Владетић, Гораном Џебераном и Биљаном Јевтић. Први албум снимио је 1993. године који је сјајно прошао код публике а пјесме које су се издвојиле су "Тако је суђено" (Хит године) и поп балада "А ја имам тебе" као и пјесма "Растанак" коју је касније преснимила Драгица Радосављевић Цакана. За врло кратак временски период Рођа је стекао велики број обожавалаца и љубитеља својих пјесама широм Балкана. Албум из 1997. изнедрио је велики број хитова који се и данас веома слушају и пјевају (Драга, У земљу пао бих од стида, У тебе сам заљубљен). Непосредно пред смрт Рођа Раичевић је објавио албум за ПГП-РТС. Освојио је велики број престижних награда и признања. Учествовао је у великом броју хуманитарних акција и манифестација

А пост схаред бy Родољуб Рођа Раичевић (@рођараицевиц.оффициал) он

Иако је имао многе планове,7. октобра 2001. пронађен је мртав у свом стану где је живео. Након обављене обдукције у налазу је писало да је анализом утврђено да је у организму имао велику концентрацију кокаина, те да је то узрок смрти.

Предозирање кокаином је веома ретка појава и манифестује се престанком рада срца или гушењем, али тога у налазима нигде није било.

Друга верзија је била та да су Рођу убили дилери, јер певач није желео да наступи на месту на ком су они желели. Колеге су га обожавале. Живео је мирним животом и није се женио. Остаће упамћен по хитовима “А ја имам тебе”, “Дабогда ничија била”, “Не бих ја”, “Сплаварска", "У тебе сам заљубљен", "Драга", дует са Владом Георгиевим и многи други, а последњи албум објавио је непосредно пред смрт, са кога се издвојила песма " Дабогда".

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.