· · Коментара: 0
ВЕЧЕРА

Ово поврће је чувени АФРОДИЗИЈАК, а жене од њега могу да ослабе (ФОТО)

Шпаргла је изузетно здраво поврће, а припрема се лако и брзо се добијају салате, прилог, предјело или читава вечера.

sparglaParmezan.jpg
Фото: А. М.

Шпаргле су препуне влакана, па у исхрану треба да их уврсте даме које желе да ослабе. Воле их и мушкарци, јер се још из времена античке Грчке сматра да су шпаргле успешан афродизијак.

Тврди део се исече

Прочитајте још: ОСВЕЖЕЊЕ: Салата у боји италијанске ЗАСТАВЕ

Састојци:

  • 350 грама шпаргли за двоје
  • со, бибер
  • маслиново уље
  • мало пармезана

Припрема:

Шпаргле се оперу и доњи део се ољушти љуштилицом. Уколико су младе, а то се види по дебљини, не морају да се љуште, већ се само доњи, тврди крај исече.

Могу да се кувају или прже, али и да се прво скувају да омекну, па кратко испрже.

Шпаргле могу да се прже или кувају. У оба случаја се спремају веома брзо. Многе домаћице их спремају тако што прво шпаргле скувају око три минута, оцеде и после тога пропрже у тигању. То се нарочито препоручује када су зреле.

Укусне су и са сосом

Испрежене шпаргле могу да се једу заливене са мало маслиновог уља и нареднданог пармезана. Могу да се умотају у шунку.

Прочитајте још: Скували сте супу? Спремите брзи сос од 4 састојка и ето ручка! (Фото)

Могу да се једу и са холанадез или бешамел сосом који се припрема тако што се кратко испрже брашно и уље, па се постепено додаје млеко. Да би сос био укуснији у брашно се дода и кашикица мирођије.

Шпаргле су одличне за срчане болеснике и људе са високим притиском, јер смањује лош холестерол у крви.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.