· · Komentara: 0
VEČERA

Ovo povrće je čuveni AFRODIZIJAK, a žene od njega mogu da oslabe (FOTO)

Špargla je izuzetno zdravo povrće, a priprema se lako i brzo se dobijaju salate, prilog, predjelo ili čitava večera.

sparglaParmezan.jpg
Foto: A. M.

Špargle su prepune vlakana, pa u ishranu treba da ih uvrste dame koje žele da oslabe. Vole ih i muškarci, jer se još iz vremena antičke Grčke smatra da su špargle uspešan afrodizijak.

Tvrdi deo se iseče

Pročitajte još: OSVEŽENJE: Salata u boji italijanske ZASTAVE

Sastojci:

  • 350 grama špargli za dvoje
  • so, biber
  • maslinovo ulje
  • malo parmezana

Priprema:

Špargle se operu i donji deo se oljušti ljuštilicom. Ukoliko su mlade, a to se vidi po debljini, ne moraju da se ljušte, već se samo donji, tvrdi kraj iseče.

Mogu da se kuvaju ili prže, ali i da se prvo skuvaju da omeknu, pa kratko isprže.

Špargle mogu da se prže ili kuvaju. U oba slučaja se spremaju veoma brzo. Mnoge domaćice ih spremaju tako što prvo špargle skuvaju oko tri minuta, ocede i posle toga proprže u tiganju. To se naročito preporučuje kada su zrele.

Ukusne su i sa sosom

Isprežene špargle mogu da se jedu zalivene sa malo maslinovog ulja i naredndanog parmezana. Mogu da se umotaju u šunku.

Pročitajte još: Skuvali ste supu? Spremite brzi sos od 4 sastojka i eto ručka! (Foto)

Mogu da se jedu i sa holanadez ili bešamel sosom koji se priprema tako što se kratko isprže brašno i ulje, pa se postepeno dodaje mleko. Da bi sos bio ukusniji u brašno se doda i kašikica mirođije.

Špargle su odlične za srčane bolesnike i ljude sa visokim pritiskom, jer smanjuje loš holesterol u krvi.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.