· · Коментара: 0
ХИТ СЕРИЈЕ

Сви смо ово чекали: Ове домаће серије добијају свој наставак (Видео)

Упркос тренутној ситуацији због пандемије корана вируса, која је захватила читав свет, добре вести стижу за љубитеље домаћих серија, а тиче се њихових наставака.

besa.jpg
Фото/Промо

Прошлу и почетак ове године, обележиле су бројне сјајне домаће серије у чијим смо првим сезонама уживали.

Прочитајте још: Серија ТАЈКУН обара рекорде гледаности

Наиме, пре читаве ове ситуације, шест серија завршило је снимање својих других сезона, а ми вам откривамо која су то домаћа серијска остварења у питању.

Државни службеник

Снимање друге сезоне домаће хит серије „Државни службеник“ званично је завршено. Трајало је скоро четири месеца, било је захтевно, али екипа серије је веома задовољна оним што су урадили па су последњу клапу заслужено прославили заједно са пријатељима у једном београдском клубу. Акциона серија Предрага Гаге Антонијевића,  већ са првом сезоном несумњиво је увела нове стандарде у телевизијском садржају код нас, прикупивши сву пажњу и симпатије гледалаца.

У новој сезони, тајни агенти државне безбедности суочиће се са сајбер криминалом као савременом претњом по безбедност земље и њених грађана, док ће неочекивани заплети, узбудљива акција и специјални ефекти засигурно оправдати досадашњи успех серије.

Беса

Након великог успеха на домаћем тржишту, „Беса“ је прва српска серија која је продата и реализована као формат у иностранству. Продукција Адреналин тренутно припрема другу сезону, за коју верујемо да ће бити још успешнија.

Серија “Беса”, коју је Адреналин продуцирао у Србији 2018. године према оригиналној идеји Срђана Шапера, је популаран трилер који је креирао познати британски сценариста Тони Џордан у сарадњи са тимом домаћих писаца. “Беса“ је освојила публику и критику у Србији и региону. Стручни жири прогласио је “Бесу“ за најбољу серију у претходној години у Србији. Прва међународна верзија серије “Беса“ снимана је у Либану, Грчкој и на Кипру.

Група

Неочекивани крај прве сезоне серије „Група“ који је емитован у децембру прошле године обожаваоце серије оставио је са жељом за наставком. Како је најављено у једном од бројева прошлогодишњих ТВ новости, продукција припрема наставак серијала, мада због тренутних околности још није јасно када ће и на ком каналу бити емитована друга сезона.

Ова криминалистичка драма брзо је достигла популарност, а приказала је животе тинејџера који су скренули с пута, полицајце који покушавају да стану на пут криминалу и оне са друге стране закона. На серији је радило више редитеља и сценариста. У 11 епизода гледали смо много глумаца међу којима су Јасна Ђуричић, Игор Бенчина, Денис Мурић, Војин Ћетковић, Павле Менсур, Ивана Зечевић, Тијана Марковић, Бранка Катић и многи други.

Јунаци нашег доба

Од 17. децембра на РТС-у гледали смо нову серију сценаристе Синише Павића „Јунаци нашег доба“. Серија је настала у продукцији „Телекома“ Србије и извршној продукцији „Кошутњак филма“, а током прве сезоне пратили смо живот породице Чичановић.

Продуцент серије Зоран Јанковић, за Новости је открио да Павић већ пише нове епизоде, истакавши да са Телекомом као копродуцентском кућом постоји усмени договор о наставку серије.-Синиша ће написати још један циклус од 20 епизода, будући да ово остварење заиста има потенцијал и тек сад се развила прича – поручио је тада Јанковић.

Дуг мору

Глумица и продуценткиња Бојана Маљевић у ауторском тексту за “Курир” најавила је другу сезону хит серије “Дуг мору”, али изразила и жаљење што поједини серију постављају на пиратске портале.

“Ову годину памтићу по најлепшим, али и по веома стресним моментима. Кад све саберем, направили смо невероватан успех: у јесен 2018. године почело је снимање, а почетком децембра те године завршен је први део серије ‘Дуг мору’. Сада, само годину дана касније, 11 епизода серије је снимљено и обрађено, а премијерно емитовање последње епизоде се управо завршава! Веома сам поносна на целу екипу која је успела да тако велики посао уради за само годину дана, а да не одступи од жељеног квалитета.“ поручила је Маљевићка и додала да је еверена да их уз подршку Телекома и већу креативну слободу, очекује диван рад на другој сезони серије.

Пет

Узбудљива серија “Пет” са криминалистичким заплетом освојила је симпатије и добила бројне похвале и публике и критике. Током 11 епизода, за које су сценарио написали Страхиња Радетић и Балша Ђого, који је и редитељ ове серије, гледаоци су заволели Нину, Александру, Наталију, Катарину и Соњу.

“Пет” је и серија у којој се Гала Виденовић вратила на мале екран. Такође, и остварење у којем су неке од последњих својих улога одиграли недавно преминули глумци – Марко Николић и Небојша Глоговац. Одличне критике, велика гледаност, а и сама завршница серије, наговештавају да би требало да уследи и снимање друге сезоне.

Прочитајте још: Глумац Милош Тимотијевић добија ПРЕТЊЕ због једне СЦЕНЕ у "Јужном ветру"

 "Ми смо смислили други део серије, нешто смо и написали. Сад је лакше, јер је та лепеза ликова развијена. Крими-трилер се не разликује много од других жанрова, осим што је он условљен, немате места за импровизацију у оквиру онога што напишете!", открива сценариста и редитељ серије Балша Ђого.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.