· · Коментара: 0
САВЕТИ

ПРОМЕНИТЕ ових ПЕТ СВАКОДНЕВНИХ навика и успорите СТАРЕЊЕ

Није у питању само мањак физичке активности

Depositphotos_11548948_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Читав низ свакодневних активности утичу на кожу и поспешују њено старење. Није то само мањак шетње, вежби и сна. Промените ових пет навика и успорите старење ваше коже.

Фото: Депозит

Пушење

Пушење може да изазове очигледне знаке старења оштећујући неколико делова тела: плућа, кожу, зубе. Људи скупљају уста док увлаче дим цигарете, а понављајући тај покрет чинимо да се око уста стварају дубље, вертикалне боре. Изложеност дуванском диму поспешује старење, чак и ако сте непушач.

Прочитајте још: СЕДАМ комада гардеробе који ПРЕКРИВАЈУ ВИШАК килограма

Немојте избацивати масноће

За здравље срца важне су омега 3 масне киселине у масној риби и одређеним орашастим плодовима. Омега три масне киселине, такође, доприносе здрављу коже и превенцији настанка бора.

Живот "у грчу"

Ако сте љути, нервозни и незадовољни све време – то свакако утиче на ваш изглед. Када су хормони ван равнотеже под утицајем хроничног стреса, то може да убрза старење ћелија, а потенцијално и да повећа ризик од Алцхајмерове болести.

Фото: Депозит

Прочитајте још: ЕМА уређује ПРОФИЛ Елизабете Друге: Плата јој је 65.000 ЕВРА, а знате ли ШТА СВЕ СПАДА У ЊЕНА ЗАДУЖЕЊА?

Мањак сна

Дерматолози препоручују адекватан сан да би се избегли штетни ефекти неспавања, црни колутови око очију, дехидрирана кожа и дубље боре.

Прочитајте још: ЛУДИЛО! Ово су трикови који ће сваку жену СПАСИТИ у последњем тренутку (ВИДЕО)

Избегавање дружења

Физичка активност може да нам помогне да и у старијим годинама останемо у форми. Међутим, истраживанај показују да се интелектуална активност често занемарује. Људи који се изолују од других склонији су когнитивним отклонима. Дружење са људима је својеврсна вежба која помаже стимулисању мозга.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.