· · Коментара: 1
ЛЕТО

Како ће изгледати летовање ове године? Хотелијери послали поруку СРПСКИМ ТУРИСТИМА - можете бити ИЗБАЧЕНИ

Одмор ван земље биће скупљи за 100 евра, а турски хотелијери су обавестили српске агенције да ће из објекта избацити све прехлађене госте. Наши туроператори као аванс само у Грчку послалаи 4,5 милиона евра!

Turskomore.jpg
Анталија не воли прехлађене госте Фото: Пиксабу

"Захваљујући" обавезном тестирању приликом уласка у страну земљу и поново приликом повратка у домовину, које кошта 6.000 динара, одмор ће предстојећег лета бити скупљи за сто евра по особи!

Прочитајте још: Да ли знате где се налази НАЈВЕЋИ споменик на СВЕТУ? Крените новом ПАТРИОТСКОМ рутом по Русији

Да ли ће одмор трајати месец дана – две недеље на мору и две у карантину? Ово питање постављају сви који су већ уплатили или желе да иду на одмор. Са омиљених дестинација стижу различити одговори. Док су грчки туристички радници најавили да ће летовалишта отворити прво за госте са Балкана, турски хотелијери размишљају на другачији начин.

Прочитајте још: Овогодишње летовање ће, можда, бити СТЕЈКЕЈШН, а да ли знате шта је то?

Крај базена уместо мора? Фото: Пиксабу

Рецепционер хотела има право да, уколико посумња да гост има ковид 19, позове доктора и, после прегледа, може под хитно да туристи, са маском, отпрати у болницу.

Овакво саопштење нимало не асоцира на одмор, али су га неки турски хотелијери протеклих дана послали партнерима у Србију. Тачније, добиле су га туристичке агенције које су им још прошле године послале аванс за лето 2020. године, а који турски хотелијери немају намеру да врате.

Окрутно саопштење хотела добиле су агенције које су лане Турској уплатиле милионски аванс.

Проблем са овако окрутним саопштењем је у томе што путно здравствено осигурање не лечи туристе који се разболе од короне! Дакле, ко папрено плати летовање, пре пута добије потврду да није заражен и у Турској се прехлади - може да буде избачен из хотела!

Прочитајте још: Београдске новине забележиле шок причу: Трговачки путник у кафани угледао своју жену, опет се ОЖЕНИО ЊОМ, а кад је умро сазнало се све

Многи брину да ће исти хотели које су уплатили пре два месеца поскупети како би покрили губитке.

- Агенције су спремне да одмах врате новац туристима уколико им партнери врате паре које су дали за аванс у иностранству - каже Александар Сеничић, директор ЈУТА.

Опасност вреба из великих хотела Фото: Пиксабу
Српске агенције су само грчким хотелијерима упалтиле аванс од 4,5 милиона евра.

Према незваничним подацима, српске агенције су само у Грчку за аванс хотелијерима и власницима апартмана послале 4,5 милиона евра. Ова земља ће, сада је јасно, отворити границе за околне земље. Међутим, треба имати у виду и да у Грчкој физичке послове попут собарица, конобара и кувара раде најамни раници из Албаније, Румуније и Бугарске.

Прочитајте још: Велика распродаја грчких ХОТЕЛА, а цене се крећу већ од 160.000 евра!

Посебан проблем за агенције представљају велики, некада толико популарни хотели са огромним базенима и аквапарковима, баровима, стотинама лежаљки, ресторанима који нуде "све укључено" и стотинама соба са централном климом.

Бродови скупљају шкољке
У туризму је без посла већ остало акоро пола милијарде туристичких радника. Најгоре су прошли бродови за крстарења који су укотвљени на „неодређено време“. Верује се да ће највећи проблем имати објекти са централном климом, док ће мали, породични хотели, убрзо добити госте.
Немцима се саветује да избегавају велике хотеле.

Британцима и Немцима се увелико саветују да избегавају велике објекте, нарочито оне у којима је храна “на дохват руке” великом броју људи. То је, вероватно, и разлог зашто су турски хотелијери послали оштро саопштење у којем себи дају за право да избаце сваког туристу који кашље или има "мутан поглед".

Прочитајте још: Због короне једно занимање прети да НЕСТАНЕ, а многи људи у Србији се баш њиме баве

Они који се баве предвиђањима сматрају да је „фрст минит“ умро са корона вирусом, јер се више нико неће усудити да ризикује и уплати летовање на које не зна да ли ће отићи нити да ли ће добити новац назад. Сеничић на то одговара: „Нека путују са Букингом“! Одговор је ироничан, јер је овај резервациони систем „препоручио“ хотелима да врате новац, а ови су закључали врата и искључили компјутере.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.