· · Коментара: 0
ЛЕПОТА И ЗДРАВЉЕ

Пут до ЗДРАВЕ КОСЕ води преко КАКТУСА!

Главна предност ове јединствене и надалеко чувене биљке јесте подстицање раста косе, спречавање нагомилавања уља на самом темену косе, а последично и машћење косе и перутање коже

1592864704_aloe-vera.jpg
Фото: Depositphotos

Алојe вера је кактусолика биљка, са кратким стаблом и дебелим листовима, који су богати густим гелом за које је мало рећи да је - лековит. 

Вежбе за груди прочитајте овде: Представљамо вам ТРИ ВЕЖБЕ које су идеалне за груди, али у ЈЕДНОМ СЛУЧАЈУ их не смете радити (ФОТО/ВИДЕО)

Ова биљка је изузетно богата витаминима и минералима као што су Ц, Е и цинком и оправдано се сматра једном од најлековитијих биљака на целом свету.

Она има широку примену како у козметичкој, тако и у фармацеутској индустрији. У виду лосиона и крема, користи се за лечење акни, као заштита од сунца, али је нарочито позната као биљка која се користи за решавање свих проблема везаних за косу.

Прочитајте још: Како да за ДЕСЕТ минута одрадите пун тренинг као позната МАНЕКЕНКА

Фото: Pixabay

У њеном саставу, налазе се ензими који подстичу раст косе, чишћење мртвих ћелија и заустављају затварање фоликула длаке.

Лек против опадања косе

Ова биљка је део многих препарата за негу косе и коже због својих бројних лековитих својстава. Ензими из алоје вере поспешују раст власишта, захваљујући томе што отклањају мртве ћелије које често умеју да запуше фоликуле.

Прочитајте још: Срби хрле у манастир код Крушевца: У њему живи само монах Јаков, а због онога што ЧУВА верници се УВЕК ВРАЋАЈУ!

Поред тога, она успоставља pH равнотежу, чиме се смањује и подложност инфекцијама и другим оштећењима. Спречава појаву перути и јача длаку.  Може се користити сок или алоја гел, тако што се директно наноси на косу и кожу главе.

Прочитајте још: ВЕКОВИМА СЕ КОРИСТИ У СРБИЈИ: Руски рецепти за лечење грудног кашља

Неретко је и део рецептуре заједно с другим лековитим биљкама. Помешајте две кашике гела од алоје с две кашике меда.

Прочитајте још: ДОКАЗАНО - Убоди пчела лечи разне болести, Русија признала овај вид терапије као ЗВАНИЧАН

Нанесите мешавину равномерно на целу косу и оставите нека мирује најмање сат времена (можете ставити капу за туширање). Након тога, оперите власи благим шампоном. Поступак понављајти два-три пута недељно.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.