· · Коментара: 0
КУЋА И ПОРОДИЦА

Оснивате свој породични ДОМ? Ове три ствари МОРАТЕ имати у својој КУХИЊИ! (ФОТО)

Без обзира на то да ли је кување ваша омиљена активност или не, неке кухињске алатке морате имати како би ваша кухиња била потпуна и употребљива.

kuhinja-bracni-par.jpg
Фото: Pixabay

Паметан избор правог кухињског алата испуниће основне потребе за кувањем, а сам процес припремања хране учиниће креткотрајним, мање стресним и неисцрпљујућим. 

Један од највећих разлога због кога је кухиња застрашујућа за нове домаћице је зато што нису сигурни шта им је потребно да би процес био једноставан и лак.

Прочитајте још: Годинама сте одлагали реновирање? Ми сада имамо ПЛАН за вас

Доносимо три најбитнија и најнеопходнија кухињска алата који ће вам помоћи да започнете посао у кухињи као прави професионалац.

Основне шерпе и тигањи


Фото: Pixabay

За почетак, уложите новац у једну малу шерпу и један велики лонац са поклопцима и један универзални тигањ. Постоји пуно опција за веће сетове, али ако вас брине простор или цена, онда направите мали и квалитетан избор.

Прочитајте још: Колико килограма имате зависи од тога које вам је боје кухиња

Постоје и сетови са ова три основна елемента за кување. Мању шерпу можете користити за супу, кување пиринча, или тестенине. Велика шерпа или лнац идеални су за припрему пасуља, али и за печење у рерни уколико су погодни за коришћење у рерни. И коначно, универзални тигањ погодан је и за припрему јаја за доручак, али и за династање поврћа и припрему меса.

Квалитетни ножеви

Ако нисте спремни да уложите у комплетан сет ножа, универзални кухињски нож "шефа кухиње", нож за месо и назубљени нож, који је идеалан за хлеб су три ножа која морате да имате за почетак.


Фото: Pixabay

Нож шефа кухиње биће од користи за већину кухињских послова, док је нож за месо идеалан за резање свежег меса, али и сухомеснатих производа. Назубљени нож има назубљену ивицу, која је корисна за хлеб, као и храну попут парадајза и паприке, које се тешко сече ножем са глатким ивицама.

Прочитајте још: Свака кућа поседује ову АЛАТКУ, а њиме можете да декоришете дом , а то ни не знате

Две даске за сечење


Фото: Pixabay

Ако планирате да сечете месо, пилетину или морску храну, морате обавезно користите посебну даску за сечење за те производе. На овим прозводима налазе се специфичне бактерије из сирових протеина, које не смете пренети на друге састојке, попут воћа и поврћа.

Једну даску користите за припрему меса, док другу можете користити за све остале састојке.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.