· · Коментара: 1
ЋЕРКЕ

Списак имена која су Срби давали ЋЕРКАМА од прошлог ВЕКА до данас - једно носи УБЕДЉИВУ ПОБЕДУ

Током 20. века били су популарни дужи називи, а тек средином деведесетих добили смо кратка имена од три слова

Depositphotos_77536714_s-2019.jpg
Фото: Депозит фото

Од првих деценија 20. века на овамо имена која су Срби давали ћеркама значајно се мењао. Најпопуларније женско име током тридесетих година било је - Радмила, а затим следе Марија, Љубица, Милица и Вера.

Прочитајте још: А какав је ваш? Ако имате ДУЖИ НОС, прави сте срећник

Четрдесете су биле резервисане за Милицу, Мирјану, Драгану, Милену и Наду. Међутим, Марија, Милица и Љиљана су наставиле да буду избор имена за већину родитеља из овог времена. Педесете су донеле Славицу и Драгицу, док смо у шездесетим имали мало модернија имена - Снежану, Слађу и Весну.

Најпопуларније име Радмила почетком 20. века
Фото: Депозит фото

Драгана, Јелена, Биљана и Данијела су владале седамдесетих година, а током вољених осамдесетих убедљиво је доминирала и победу однела - Јелена. Милица се за време деведесетих "провукла" и поново избила на прво место, заједно са Јеленом. 

Милица највише била на првом месту

Средином деведесетих у моду су коначно ушла кратка, међународна имена - Ема, Уна, Ања, Теа, Ива, Леа, Сара и Мила.   Од 2000. до 2010. Милица наставља поносно да стоји на првом месту, а пратиле су је Анђела, Слађана и Анастасија. 

Највише девојчица рођених током претходних неколико година зову се Софија. А за њом следе Дуња, Сара, Теодора, Милица и Николина.

Прочитајте још: Како да препознате музички ТАЛЕНТОВАНО дете? То уопште није ТЕШКО

Млади родитељи, а често и познати, у новије време девојчицама су давали необична имена, међу којима се издвајају Ника, Мика, Тиа, Ела, Леа, Реа...

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.