· · Коментара: 0
САКСИЈЕ

Направите саксију од ПОКВАРЕНЕ лубенице (ВИДЕО)

Уз помоћ песка направите саксију од покварене лубенице!

Ускоро стижу на пијацу лубенице, а ако се за неку испостави да није слатка или је, чак, покварена - искористите је за саксију која ће уркасити врт.

Прочитајте још: Растерује КОМАРЦЕ, од ње се прави СОК и леп је украс врта

Напуните је цементом Фото: Youtube/ screenshot DIY- Cement craft ideas

Исеците лубеницу на половину и издубите њену унутрашњост. Меосо лубенице ставите у лавор и затворите га кесом.

Половину лубенице очистите, забодите у песак и напуните цементом.

Половину лубенице наопако ставите у песак и направите рупу. Шири део лубенице ставите преко прве половине, на врху направите рупу и напуните је цементом. Када завршите мало је куцните да се слегне у унутрашњости цемент.

Направите лоптице од цемента и обложите њима лувеницу.

Направите лоптице од цемента и полако окружите лубеницу тим лоптицама. Када завршите први ред наставите да градите саксију од лоптица цемента све до врха. На крају направите ногице од три-четири лоптице. То ће бити постоје за саксију.

Фото: Youtube/ screenshot DIY- Cement craft ideas
Нека се суши 24 часа.

Пустите саксију да се осуши најмање један дан. Сутрадан уклоните песак око лубенице, полако је окрените и очистите. Мању лубеницу која је у средини офарбајте црвеном, а постоље неком другом бојом. Црном фарбом направите туфнице на мањој лубеници и саксија ће изгледати као лубеница.

Прочитајте још: ОВО је једини жбун чији цветови МЕЊАЈУ боју ПРЕМА ЖЕЉИ баштована

Унутрашњост лубенице напуните земљом и помешајте га са месом из лубенице. Ово месо ће хранити и влажити корен биљке. На крају засадитежељено цвеће.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.