· · Komentara: 0
Osveženje

"Audi" podmladio svoj popularni SUV (FOTO)

Još atraktivniji, efikasniji i bolje opremljeni terenac u prodaji od ove jeseni

1594036651_NASLOVNA.jpg
Foto:"Audi"

"Audijev" model "Q5" je jedan od najbolje prodavanih SUV vozila na tržištu. Sada je ovaj auto gigant osvežio model iz premijum srednjeg segmenta i učinio ga dizajnerski atraktivnijim uz poboljšanja na svim nivoima. 

Novi dizajn je agresivniji sa oštrijim ivicama. Tu su i nove svetlosne, naravno LED grupe. Preciznije rečeno "Audi" je prvi u svetu ugradio "OLED" tehnologiju koja je izuzetno efikasna i koja je omogućila dizajnerima "Audija" da drugačije kreiraju svetlosne grupe od uobičajenih. 

Foto:"Audi"

Tu je i paleta od 12 boja, a noviteti su "distrikt zelena" i "ultra plava". Unutrašnjost je takođe restilizivana, izmenjena, osavremenjena, sa novim, još kvalitetnijim materijalima. Tu je i MMI tač-skrin displej sa akustičnim fidbekom. Kupci mogu da biraju izmeđi tri verzije unutrašnjosti.
"Audi Q5" je sada  duži 19 mm (4.680 mm), širok je 1.890 mm, visok 1.660 mm. Međuosovinsko rastojanje je 2.820 mm, a prtljažni prostor se sa standardnih 550 litara povećava na 1,550 litara obaranjem naslona zadnje klupe. Ugrađena je treća generacija "Modularne infotejtment platforme" koja je deset puta snažnija od prethodne verzije. Ekran sistema ima 12,3 inča dijagonalu. Naravno u ponudi je i hed-ap displej kao i sve funkcije na obruču upravljača.

Pročitajte još: NEODOLJIVA BOMBONA: Najpopularnije vozilo koje je "Fijat" napravio danas slavi 63. rođendan! (FOTO)

Ne treba ni nabrajati šta sve od sistema asistencije vozaču ovaj novi SUV ima jer bukvalno, ako nešto i nema u standardnom paketu opreme, ima u opcionalnim. Tako da je "Audi2" i dalje - "Audi"!

Foto:"Audi"

Verzija sa motorom 4 TDI ima potrošnju od svega 5,4 litra dizela na 100 kilometara sa 204 KS i 400 nm obrtnog momenta. Mild hibrid sistem pomaže značajnom smanjenu potrošnje goriva i nižoj emisiji štetnih gasova. Ubrzanje od 0-100 kilometara na čas je za 7,6 sekundi a maksimalna brzina je 222 kilometra na čas. U ponudi je i snažniji V6 TDI kao i 2.0 TFSI benzinac sa četiri cilindra u kombinaciji sa plag-in hibridnim sistemom.

Pročitajte još:Pogledajte kojih 10 automobila najviše kupuju Evropljani!

Ovaj "Audi" se pravi u san Hos Čiapa fabrici u Meksiku i pojaviće se na tržištu krajem jeseni.
Početna cena u Nemačkoj je 48.700 evra!

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.