· · Komentara: 0
Štedljivko

Novi "Audijev" karavan troši manje od DVE litre!

Pod haubom se nalazi "ergela" od 252 "konja" kojima pomaže i hibridna tehnologija

AUDI-A6-2.jpg
Foto:"Audi"

Jedan od najlepših karavana na tržištu je svakako "audi A6 avant 55 TFSI e kvatro", skladan, uzbudljiv, jedinstven. Najnovija verzija, je opremljena i hibridnom tehnologijom, "plag-in", što ovom automobilu omogućuje da se kreće po gradu sa nultom emisijom štetnih gasova!

Pročitajte još: Evo kako je "Tojota" obradovala vozače, a ZABRINULA konkurenciju (Foto/Video)

Foto:"Audi"

Ipak, ovaj karavan, poprilične mase, koja prelazi dve tone, ima i sjajne performanse. Za to je zadužena moćna "ergela" od 252 "konja". Tu je i dvostruko kvačilo, sedmostepeni automatski S-tronik menjač. Pri tome, a zahvaljujući hibridnoj tehnologiji, prosečna potrošnja ovog karavana na 100 kilometara iznosi oko 1,9 litara benzina! Prosečna emisija štetnih gasova je 44 grama CO2 po pređnom kilometru!

Pročitajte još: Evo kako možete značajno da smanjite potrošnju goriva

Bez obzira na tako "dijetalnu ishranu" junak naše priče iz mesta do sto kilometara na čas može da stigne za sjajnih 5,7 sekundi!
Maksimalna brzina je elektronski ograničena na 250 kilometara na čas!  Nije se štedelo ni u opremi ovog lepotana. U standardnom paketu je i virtuelni kokpit i "matriks" svetla, sportsko vešanje, sportska sedišta.

Pročitajte još: Ako se ne održava pravilno može izazvati zdravstvene probleme: Kada je pravo vreme da se klima u autu servisira?

Karavan koji je dugačak 4.939 mm (širina 1.886, visina 1.490 mm) je i pravi šampion kada je zapremina prtljažnog prostora u pitanju. Sa standardnih 405 litara obaranjem sedišta dobija se 1.535 litara.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.