· · Komentara: 0
ZDRAVE ŽIVOTNE NAVIKE

Ako ne perete ZUBE redovno - nastradaće vaše SRCE! Evo šta kažu lekari

Potencijalni srčani udar, pored stresa, loših životnih navika i naslednog faktora, može izazvati i neodržavanje higijene usta i zuba

1594842896_pranje-zuba.png
Foto: Pixabay

Neredovno održavanje higijene usne duplje i neredovno pranje zuba mogu doneti mnogo veće opasnosti po ljudski organizam!

Pročitajte još: Ruski lekari spremaju narod za APOKALIPTIČNU jesen: Pratite uputstva i SPASITE SE

Osim što loša higijena usne duplje dovodi do krvarenja desni i paradentoze, otvorene rane u ustima pogoduju taloženju i širenju više od 700 tipova štetnih bakterija koje ulaze u krvotok i dalje štete srcu, potvrdili su naučnici sa Univerziteta u Bristolu.

Pročitajte još: RECEPT JAPANACA: Ovo svi KORISTIMO, a smrt je za KORONU! Obratite pažnju

Kada bakterije uđu u krvotok kao nezavisni faktori, oni pogoduju razvoju i ubrzanom napretku bolesti srca, bez obzira da li smo imali prethodne hronične bolesti ili je naše telo u punoj snazi i kondiciji. 

Pročitajte još: Sedam ČAROBNIH ČAJEVA koji mogu da zamene veštačku HORMONSKU TERAPIJU

- Kardiovaskularne bolesti najčešći su uzrok smrti u zapadnom svetu. Oralne bakterije, streptokok gordoni i streptokok sanguinis često izazivaju infekcije i danas ih prepoznajemo kao nezavisne faktore rizika u razvoju bolesti srca. Nije važno koliko ste mršavi, telesno spremni ili zdravi, sa lošim zubima rastu vam izgledi za bolest srca - objašnjava profesor Hovard Dženkinson sa Univerziteta u Briselu nakon ispitivanja štetnosti bakterija po ljudski organizam.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.