· · Komentara: 0
LEGENDA

I posle ŠEST decenija ovih šest delova garderobe je i DANAS MODERNO

Džeki Kenedi je modna ikona stila koja odleva vremenu, a način na koji se ona oblačila i danas kopiraju žene širom sveta.

Kada je Džeki Kenedi 1978. godine na teniskom turniru prošetala sa naočarima "Nina Riči 3202" istog trenutka su postale deo modne istorije. Svi su ih želeli i svi su ih kupovali, pa i danas može ovaj model da se za 300 evra kupi putem interneta.

Pročitajte još: Deset sazvežđa na deset noktiju - to je trend koji će vladati ovog leta

Sinonim za eleganciju
Foto: Youtube/ screenshot Searchlight Picture

Pored velikih naočara za sunce, Džeki je lansirala u orbitu mode još mnogo delova garderobe bez kojih je danas nezamisliv orman moderne, poslovne žene.

Žena uvek treba da ima nešto belo oko vrata.

Mantil i marama

Bež, tačnije "kamel" boje mantil sa maramom je najpraktičniji deo garderobe u proleće i jesen. Džeki je od prvog dana kada se pojavila pred očima javnosti, pa do kraja redovno nosila mantil. Međutim, mantil nije potpun bez svilene marame zanimljivog dezena.

Biseri

Još je Koko Šanel govorila da dama treba uvek da ima "nešto belo" oko vrata, jer će je to osvežiti. Dakle, ukoliko žena ne nosi belu košulju biseri rešavaju "taj problem". Džeki je bisere nosila još kao tinejdžerka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jacqueline Kennedy Onassis (@mrsjohnfkennedy) on

Haljina bez rukava

Možda je postojala i pre Džeki, ali je posle nje postala legendarna. Dama nikada ne nosi haljinu na bretele, jer previše otkriva. Zbog toga je Džeki haljina savršenog kroja, jer nagoveštava savršenu liniju i krije sve mane. Takođe, savršena je kao komplet uz kostim. Uz ovakvu haljinu slažu se marama i biseri. Ovo je odličan model za dame u svim godinama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jackie accompanied by sister Lee in India, 1962. Photo captured by Arthur Rickerby.

A post shared by Jacqueline Kennedy Onassis (@mrsjohnfkennedy) on

Pročitajte još:

Bela košulja

Veoma često, u privatnim trenucima, Džeki je nosila belu košulju. Obično je nosila uz pantalone. Džeki je volela konje, a provodila je i dosta vremena sa ćerkom i sinom, pa je bela košulja bila dobar izbor. Do tada, bela košulje su obično nosili muškarci uz odelo.

Smele boje

Belo-žuta haljina, roze kostim i teget košulja, narandžasta bluza i roze pantalone - sve su ovo kombinacije boja koje pre nje nisu viđene.

 

Dvoredno zakopčavanje

Kostim ili kaput sa dvorednim zakopčavanjem stoji svakom, jer vizuelno čini da čovek izgleda višlje i proporcionalne građe.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#jackiekennedy #jfk #johnfkennedy #jackieo #jbko

A post shared by Jacqueline Kennedy Onassis (@mrsjohnfkennedy) on

OVDE

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.