· · Komentara: 0
NAOČARE

Obratite pažnju kada birate NAOČARE: Ukoliko nemaju ovu OZNAKU nemojte ih kupovati

Skoro tokom cele godine ovaj aksesoar nam je neophodan. Pomažu nam tokom zime kada se sve zabeli, ali i tokom sunčanih dana.

Depositphotos_268518866_s-2019.jpg
Odaberite adekvatne naočare za sebe Foto: Depozit

Svaka žena ima bar nekoliko komada ovog modnog dodatka, ali važno je i da odaberemo naočare koje će odgovarati našem obliku lica, ali i da nas stakla zaštite. 

Pročitajte još: DAME, ovo je PET najčešćih GREŠAKA šminkanja

Obratite pažnju da na naočarima piše "UV 400" jer to znači da će vaše oči biti zaštićene od zračenja
ZA VOZAČE JE IDEALNO  GRADUIRANO STAKLO  
Nije retkost da nas tokom vožnje sunce zaslepi, pa ovakva situacija nije ni malo prijatna vozačima. Najbolje je odabrati stakla koja imaju kontinuiran stepen zatamljenja od vrha do donjeg dela naočara. Dakle gornji deo naočara je zatamljeniji jer na taj deo najviše padaju sunčevi zraci. 

Važno je da obratite pažnju da naočare imaju UV zaštitu, prilikom kupovine obratite pažnju da na njima piše  oznaka "UV 400" jer to znači da će staklo blokirati štetne zrake.  U zabludi ste ako mislite da procenat zaštite od UV zraka diktira cenu, na višu cenu utiče brend, okvir i manje odsjaja. 

Pročitajte još: Komad garderobe koji je bio "proteran" sa ulica vratio se na velika vrata

Boja stakla je takođe važna

Često se odlučujemo za različite boje stakla zbog njihove dekorativnosti. Svaka boja ima i svoju "ulogu", siva smanjuje jačinu osvetljenja, zelena stvara dobar kontrast među predmetima, žuta izoštrava boje, ali ih i izobličuje.  Crvena se preporučuje osobama koje se bave vodenim sportovima jer  stvaraju dobre kontraste.  

Pročitajte još: OVAJ dan ste čekale 18 godina, mi vam pomažemo da ZASIJAJTE

Odaberite adekvatne naočare za vaš oblik lica 

Ovalnom obliku lica odgovaraju skoro svi oblici naočara

Osobe koje imaju okruglo lice trebale bi da izbegavaju okrugle okvire, njima najviše odgovaraju naočare kockastog oblika. Srcolikom  obliku najviše odgovaraju pilotske, najbolje je birati one koje imaju izdužen donji deo rama. Ukoliko imate četvrtasti oblik potražite one koje će ublažiti vaše crte lice, najbolje je kupiti okrugle iili ovalne sa tamnim staklima.  Duguljastom najviše odgovaraju  velike četvrtaste i okrugle naočare, ovo će vizuelno skratiti vaše lice. Ovalni oblik je najzahvalniji jer njemu odgovaraju skoro svi oblici ramova. 

Pročitajte još: BELI ajlajner i CRVENI karmin, ali i još 6 zanimljivih trendova vladaće ovog LETA

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.