· · Komentara: 1
TAJNA SAVRŠENSTVA RUSKINJA

Lekovita pečurka AGARIKUS topi kilograme i ubrazava metabolizam

Ruskinjama je ovo omiljeni preparat tokom procesa mršavljenja, obzirom da doprinosi ubrzanoj detoksikaciji organizma i topljenju suvišnih masti.

Depositphotos_147970583_s-2019.jpg
Foto: Depositphotos

Gljiva Agarikus u Rusiji, u Sibiru ima široku primenu kao sredstvo regulacije imuniteta, smanjivanja toksikoza različite etiologije i normalizaciju rada jetre. Smatra se da je Agarikus važno prirodno sredstvo  u svim slučajevima poremećaja metabolizma, disfunkcije jetre, karcinomnih oboljenja,  različitih vrsta poremećaja metabolizma masti, kao i stanja intoksikacija različite etiologije. 

Pročitajte još: Ruski naučnici došli do neverovatnog otkrića: Uz pomoć PČELA rešite se reumatskog bola zauvek

Ona pospešuje lučenje neophodnih fermenata koji regulišu ne samo rad jetre već debelog i tankog creva. Pravilan rad unutrašnjih organa i normalizacija fermentne aktivnosti dovodi do pravilnog metabolizma masti.  , Ova pojava utiče i na regulaciju telesne težine.

Agarikus je samonikla gljiva koja raste na teritoriji Sibira i Dalekog istoka, isključivo na stablima četinara, ariša, kedra i sibirske jele. Gljiva je odavno poznata u narodnoj medicini, ali je tek u skorije vreme dobio kliničku primenu nakon brojnih stručnih istraživanja.

Pročitajte još: Ova biljka je u Rusiji dobila spomenik, spasila je milione života, a raste i u Srbiji

Lekovito delovanje Agarikusa je istraženo u ruskom fitocentru „Alfit“, Barnaul, Altajska regija, gde se ova gljiva  aktivno primenjuje u lekarskoj praksi već dvadeset godina.

Primena čaja sačinjenog od gljive Agarikus ma široku primenu. Pre svega, njegova svojstva da izbacuje iz organizma otrove, šlajm i ostale štetne materije čine ga jednim od najpopularnijih biljnih sredstava za čišćenje organizma. Poznato je da čaj od Agarikusa  utiče na razlaganje masti i stvara sve uslove za pravilnu razmenu materije u organizmu. Utiče na mršavljenje i ima laksativno dejstvo. Osim toga, Agarikus poboljšava rad jetre.

Recept za pripremu čaja

Za pripremu lekovitog napitka potrebno je da se jedna kafena kašičicu čaja od osušene i izmrvljene gljive prelije sa  250 mililitara ključale vode. Poklopljen napitak ostaviti 2 do 3 sata na toplom mestu, poželjno u termosu pa uzimati trećinu šolje tri puta na dan.

Prilikom upotrebe Agarikusa treba voditi računa da se koristi veoma pažljivo i strogo se pridržava preporučenih doza. Agarikus je otrovan. U slučaju predoziranja moguća je dijareja, osip, svrab, povraćanje.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.