· · Komentara: 0
DIJABETES

Doktori jednoj grupi pacijenata prepisali SMEH, a drugoj LEKOVE: Rezultat NEVEROVATAN

Ukoliko patite od šećerne bolesti koja po pravilu značajno slabi srce, trebalo bi da se naterate na jednu širokokorisnu i plemenitu stvar - smeh.

Depositphotos_136998272_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Istraživači su dijabetičarima uz klasičnu terapiju preporučili i dnevnu dozu humora u vidu polučasovnog gledanja TV komedije ili smešnog video-snimka. 

Pročitajte još: Ova biljka raste kao KOROV, a čaj od nje vam može mesečno uštedeti i do 4.000 DINARA!

Druga grupa ispitanika je dobila samo standardne lekove, bez vremena odvojenog za zabavu.

Kod nasmejanih pacijenata rezultati su bili fantastični, a kod drugih...

Rezultati su pokazali da su pacijenti iz prve klase znatno smanjili rizik za dobijanje nekog srčanog oboljenja. Oni su imali za oko 26 odsto veću količinu dobrog holesterola, dok se kod druge grupe povećao za samo tri odsto.

Kod nasmejanih pacijenata, nivo C-reaktivnog proteina, markera za zapaljenske procese koji oštećuju srce, opao je za 66 odsto, a kod drugih samo za 25.

Pročitajte još: Bila je kod PEDIKIRA, pa otišla na bazen: Nokti su joj POZELENELI, a LEK se nalazio u frižideru

- Smeh zaustavlja hormone stresa i zato je najbolji lek za njega. Ne zaboravimo pritom da stres može da bude smrtonosan - poručuje dr Li Berk sa Univerziteta Loma Linda.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.