· · Komentara: 0
KUPKE

Imate problem sa NEPRIJATNIM MIRISOM STOPALA? Umesto skupih krema probajte PRIRODNA REŠENJA

Neugodan miris stopala je veoma čest problem, ali se o njemu uglavnom ne govori. Uzrok nije znoj, kao što misli većina ljudi, već bakterije koje se razmnožavaju u vlažnom okruženju.

Depositphotos_198800594_xl-2015.jpg
Foto: Depositphotos

Neprijatan miris javlja se bez obzira na godišnje doba. Pođednako su podložni i muškarci i žene.

Smrdljive noge mogu biti prošlost kada eliminišete uzrok nastanka problema. Ukoliko je vaš primarni problem gljivična infekcija, da biste se oslobodili neugodnog mirisa prvo se morate rešiti gljivica. Nudimo veoma delotvorne, prirodne kupke pomoću kojih ćete ovaj problem brzo rešiti.

Pročitajte još: Postmenopauza je opasna: Iako nema bola NE ZNAČI da ste ZDRAVI

Gorka so

- Pola šolje gorke soli
- 8 šolja tople vode

Pomešajte sastojke dok se ne istope, pa namačite stopla u ovu kupku dva puta dnevno po pola sata. Gorka so neutrališe neugodne mirise i omekšava grube pete.

Eterična ulja

Koristite eterična ulja eukaliptusa, ruzmarina, žalfije, lavande, majčine dušice, peperminta, geranijuma ili cimeta. Naparavite kombinaciju svojih omiljenih ulja i pomešajte ih u lavoru sa vodom. Držite stopala u mešavini po 10 minuta dva puta dnevno.

Ruzmarin i žalfija

- 1 kašičica sušenog ruzmarina
- 2 kašičice sušene žalfije

Žalfija ima antibakterijska, antivirusna i antigljivična svojstva, dok ruzmarin  smanjuje znojenje. Lavor napunite kipućom vodom, dodajte bilje i ostavite da se ohladi, pa namačite stopala dva puta dnevno po pola sata.

Limun i soda bikarbona

Soda bikarbona je poznata kao jedno od najefektnijih sredstava u borbi protiv neugodnih mirisa stopala. Ona uništava bakterije i gljivice i upija neugodne mirise.

- Četvrtina šolje sode bikarbone
- 8 šolja vode
- 1 limun

Sve sastojke pomešajte sa mlakom vodom i namačite stopala dvadesetak minuta nekoliko puta na dan.  

Pomoć sirćeta

Bakterije ne mogu da opstanu u kiselom okruženju, što sirće čini idealnim rešenjem u slučaju neprijatnog mirisa stopala. Utrljajte sirće u kužu stopala i ono će smanjiti pH vrednost.

Biljni rastvor

- 50 grama lavande
- 50 grama ruzmarina
- 50 grama žalfije
- 1 litar sirćeta
- 3 kašike soli

Usitnjene biljke prelijte sirćetom, dodajte destilovanu vodu i dobro promešajte, oa ostavite pokriveno u staklenoj ili porculanskoj posudi na tamnom mestu. Posle tri nedelje procedite i rastvorite u toploj vodi i banjajte noge svako veče tokom nekoliko nedelja.

Pročitajte još: ZAUSTAVITE ALERGIJE: Primenite neke od SAVETA i ublažite posledica bujanja biljaka

Slana kupka

Rastvorite pola šolje soli u lavoru sa toplom vodom i potopite noge 20 minuta dva puta na dan. So će smanjiti vlažnost i ukloniti neprijatan miris.

Sušeno bilje

Jednu supenu kašiku mešavine majčine dušice, ruzmarina i žalfije pomešajte sa tri šolje vode. Dobijeni rastvor koristite za potapanje stopala.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.