· · Коментара: 0
МЕСЕЧЕВА ДИЈЕТА

Пун и млад МЕСЕЦ кажу да је време за ГЛАДОВАЊЕ! Ево и распореда када треба почети ДИЈЕТУ

Без обзира на то да ли ћемо лето провести на некој бајковитој плажи или на кућној тераси, да бисмо регулисали телесну тежину, поред модерних дијета, од помоћи вам може бити и стара, проверана. Месечева дијета подразумева одређени режим исхране диктиран кретањем и положајем Месеца.

Depositphotos_1741978_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Уз мало дисциплине и минималним одрицањем помоћи ћете свом организму да поврати природну равнотежу и олакшати метаболизму да без превише проблема избаци вишак течности, па тако и отрова из себе.

Прочитајте још: Ослабите у 5 ЕТАПА контролисаним гладовањем, а најважнија је друга етапа која је УПРАВО САДА

Дијета подразумева потпуно 24-часовно гладовање у време када Месец прелази из фазе у фазу, што почиње првог сата након преласка. То значи да, одређеног сата када Месец почиње нову фазу, крећете са дијетом и држите је наредна 24 сата. За то време дозвољен је максималан унос воде (од две до четири литра и више), а само изузетно лимунада и чајеви, али без шећера. На овај начин могуће је изгубити и до три килограма телесне тежине.

Месец помаже у слабљењу Фото: Депозитфото
Ову дијету није тешко држати, јер се у време Месечевих мена метаболизам мења и потреба за уносом хране је мања.

Иако звучи сурово, ову дијету није тешко држати, јер у време Месечевих мена сам метаболизам се мења, па је и потреба за уносом хране смањена и може да се надокнади уносом течности.
Наравно, особе које имају здравствене проблеме, ову дијету треба обазриво да примењују док не упознају свој организам и не пронађу праву меру на који начин могу да издрже овај пост.
Када је Месец у опадању (од пуног до последње четврти) течности се не нагомилавају у организму као када је у порасту, па зато можете опуштеније себи да приуштите храну коју волите а која је проблематична када је реч о калоријама.

Када Месец расте водите рачуна о квалитету и количини гране, јер је организам спорије обрађује.
Месечеве мене
ЈунПун месец - 5. 6 - 21:12:53Последња четврт - 13.6 - 08:24:13Млад месец - 21. 6 - 08:41:55Прва четврт - 28. 6 - 10:16:11 ЈулПун месец - 5. 7 - 06:44:53Последња четврт - 13. 7 - 01:29:31Млад месец - 20. 7 - 19:33:23Прва четврт - 27. 7 - 14:33:02 АвгустПун месец - 3. 8 - 17:59:18Последња четврт - 11. 8 - 18:45:18Млад месец - 19. 8 - 04:42:06Прва четврт - 25. 8 - 19:58:11

Када је у расту, водите рачуна о количини и квалитету хране, јер све што унесете у себе организам ће много дуже прерађивати и избацивати него у претходној фази.
Пун и млад месец - Искористите ове мене и 24 сата се одрекните хране и пића (осим воде) и на тај начин очистите организам од свих заосталих отрова и масноћа које сте наталожили током фаза.

Не само дијету, када је Месец у порасту започните све што желите да вам успе!

Све ово се односи и на понашање. Месец не делује само на течности у организму, већ и на целокупна дневна дешавања која су узрокована променама расположења и општом атмосфером. Па тако, када је Месец у порасту, започните нове пројекте, јер ће они имати тенденцију да се развијају и расту. Када је у опадању, избегавајте било какав нови почетак, јер ће он ићи отежано и успорено. У време Месечевих мена избегавајте крупне промене, а пост као начин исхране примените и као модел општег понашања.

Прочитајте још: Како да изгубите чак 20 килограма за само 90 дана

Познато је да на одређене људе Месечева мена утиче јаче, а на неке слабије. Ипак, она делује на све људе на Земљи, па према томе, уколико сте приметили да с времена на време имате необјашњиве промене расположења, нападе плача и депресије, емотивне шокове без стварне основе, раздражљивост и свадљивост - обратите пажњу на кретање Месеца и проверите колико се то поклапа са његовим фазама. Упознајте његов ритам и живите у складу са њим.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.