· · Коментара: 0
ТУГА

Кажу да је прво ПРОПЕВАО, па ПРОТРЧАО: Девет година од трагичне смрти Дарка Радовановића (ВИДЕО)

Данас се навршава девет година од трагичне смрти Дарка Радовановића, певача којег је на путу ка освајању естрадног врха прекинула саобраћајна несрећа у којој је изгубио живот.

darko-radovanovic.jpg
Фото: Атаимагес

Несрећа се догодила на обилазници око Београда на делу пута између Остружнице и Обреновца, у тренутку када су се сударила два аутомобила марке “мерцедес”.

Прочитајте још: Нина Сеничар објавила ФОТОГРАФИЈУ СА СИНОМ и разнежила све (ФОТО)

Од силине удара новији модел мерцедеса “Е 320” којим је управљао Милошевић, а у коме се налазио певач Дарко Радовановић, нагло је скренуо и подлетео под шлепер македонских регистрација. Дарко и Александар на месту су остали мртви, док је возач који је изазвао несрећу лакше повређен.

Дарко Радовановић је рођен 21.09.1975. године у Новом Саду, где живи само два месеца, а затим мења место боравка, прво Босна (место Жепче) а потом се настањује у Обреновцу (тачније место Стублине). Пева од када зна за себе, кажу; прво је пропевао, па тек онда протрчао.

Фото: Атаимагес

У другом разреду Основне школе осваја прво место на Републичком такмничењу школских хорова као најмлађи и најбољи солиста. У Крагујевцу, на такмичењу Изворних песама осваја прво место ван конкуренције као најмлађИ учесник. У жирију су били: Бора Николић, Бранимир Ђокић. После завршене Основне школе у Стублинама, уписује Средњу школу у Обреновцу али И даље учествује на разним такмичењима.

Прочитајте још: Њена смрт је мистерија и након 11 година: Да ли су славну глумицу отровали мајка и муж?

Као средњошколац са друговима оснива рок групу “Небески јахачИ”, међутим, као што знамо, та врста музике код нас слабо пролази, те се након краћег времена група расформирала. Након завршене средње школе уписује Факултет физичке културе у Београду. 1999. године постаје члан гупе “Цвака цвак”, тј. Садашњи “Мега Миx бенд” И са њима ради пуних пет година. На такмичење за песму “Беовизије”, појављује се 2003. године уз подршку певача Здравка Чолића.

Прочитајте још: Прославила рођендан ГОЛА: Унука Елвиса Прислија изненадила објавом на Инстаграму (ФОТО)

Песма “Стидим се” доживљава велики успех на свим радио станицама. Већ наредне године понавља свој наступ на овом фестивалу са песмом под називом “Пријатељи моји брину”. Након напорног рада од 12 година, успева да објави свој самостални ЦД и коначно пева ону врсту музике коју је желело. Сниман је у студију Зорана Радетића уз подршку њега као продуцента. Са албума се издвајају песме "Време да се растаје", "Сањам те", "Да ми је ал није" и дуетска песма са Иваном Селаков "Ако је до мене", која и дан данас важи за једну од најлепших балада.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.