· · Коментара: 0
КУПКЕ

Имате проблем са НЕПРИЈАТНИМ МИРИСОМ СТОПАЛА? Уместо скупих крема пробајте ПРИРОДНА РЕШЕЊА

Неугодан мирис стопала је веома чест проблем, али се о њему углавном не говори. Узрок није зној, као што мисли већина људи, већ бактерије које се размножавају у влажном окружењу.

Depositphotos_198800594_xl-2015.jpg
Фото: Депоситпхотос

Непријатан мирис јавља се без обзира на годишње доба. Пођеднако су подложни и мушкарци и жене.

Смрдљиве ноге могу бити прошлост када елиминишете узрок настанка проблема. Уколико је ваш примарни проблем гљивична инфекција, да бисте се ослободили неугодног мириса прво се морате решити гљивица. Нудимо веома делотворне, природне купке помоћу којих ћете овај проблем брзо решити.

Прочитајте још: Постменопауза је опасна: Иако нема бола НЕ ЗНАЧИ да сте ЗДРАВИ

Горка со

- Пола шоље горке соли
- 8 шоља топле воде

Помешајте састојке док се не истопе, па намачите стопла у ову купку два пута дневно по пола сата. Горка со неутралише неугодне мирисе и омекшава грубе пете.

Етерична улја

Користите етерична улја еукалиптуса, рузмарина, жалфије, лаванде, мајчине душице, пеперминта, геранијума или цимета. Напаравите комбинацију својих омиљених уља и помешајте их у лавору са водом. Држите стопала у мешавини по 10 минута два пута дневно.

Рузмарин и жалфија

- 1 кашичица сушеног рузмарина
- 2 кашичице сушене жалфије

Жалфија има антибактеријска, антивирусна и антигљивична својства, док рузмарин  смањује знојење. Лавор напуните кипућом водом, додајте биље и оставите да се охлади, па намачите стопала два пута дневно по пола сата.

Лимун и сода бикарбона

Сода бикарбона је позната као једно од најефектнијих средстава у борби против неугодних мириса стопала. Она уништава бактерије и гљивице и упија неугодне мирисе.

- Четвртина шоље соде бикарбоне
- 8 шоља воде
- 1 лимун

Све састојке помешајте са млаком водом и намачите стопала двадесетак минута неколико пута на дан.  

Помоћ сирћета

Бактерије не могу да опстану у киселом окружењу, што сирће чини идеалним решењем у случају непријатног мириса стопала. Утрљајте сирће у кужу стопала и оно ће смањити пХ вредност.

Биљни раствор

- 50 грама лаванде
- 50 грама рузмарина
- 50 грама жалфије
- 1 литар сирћета
- 3 кашике соли

Уситњене биљке прелијте сирћетом, додајте дестиловану воду и добро промешајте, оа оставите покривено у стакленој или порцуланској посуди на тамном месту. После три недеље процедите и растворите у топлој води и бањајте ноге свако вече током неколико недеља.

Прочитајте још: ЗАУСТАВИТЕ АЛЕРГИЈЕ: Примените неке од САВЕТА и ублажите последица бујања биљака

Слана купка

Растворите пола шолје соли у лавору са топлом водом и потопите ноге 20 минута два пута на дан. Со ће смањити влажност и уклонити непријатан мирис.

Сушено биље

Једну супену кашику мешавине мајчине душице, рузмарина и жалфије помешајте са три шолје воде. Добијени раствор користите за потапање стопала.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.