· · Коментара: 0
ИЗЛЕТИ

Кратки водич како најједноставније УПРОПАСТИТИ излет

Касно пролеће је најбоље време за одлазак на занимљив излет, али неке ситнице и лоше одлуке могу у потпуности да упропасте дан који је дуго планиран.

Iylet.jpg
Фото: архива Новости

Погрешно је уверење да временска прогноза, киша и нижа температура, диктира да ли ће путовање бити успешно и остати у дугом сећању. Напротив, и током лошег времена неке особе могу да извуку максимум, као и да током сунчаног времена себи упропасте савршено путовање.

Прочитајте још: Врњачка Бања има 100 историјских вила, а ми издвајамо ПЕТ које морате видети (Фото)

1. Погрешно друштво

Најважније је имати друга на друму, а излет је одлична прилика да се заиста упозна пријатељ и закључи да ли са том особом треба ићи и на даља путовања. Међутим, излет је ретка прилика када самци не морају да траже друшто, већ могу да путују сами.

Баците сендвич!
Фото: Архива Новости
Пошто увек постоји опасност да се у аутобусу нађу причалице или бучни туристи, треба понети књигу, новине или слушалице.

2. Слојевита гардероба

Звучи као шала, али увек се треба слојевито обући и пресвлачити се према потреби. Није добро када је човеку вруће, али је још горе када се туриста зноји. Мараму је увек добро понети, јер штити од сунца и климе. Удобне ципеле и одећа су приоритет, али никако и "зарозан" изглед, јер је путовање прилика да се упознају нови пријатељи који стварају представу о човеку на основу првог утиска.

3. Мислите на новац

Туризам је прилика да многи зараде од туристе, па на путовање увек треба понети додатни новац. Додатни трошкови умеју да изнервирају човека, али је боље бити спреман него јурити банкомат или мењачницу на сваком месту где се прави пауза. Многи мисле да је пиће јефтиније у унутрашњости и то је тачно, али не и на туристичким местима.

Корисно је понети сендвич и грицкалице, али не треба шкртарити на себи, јер ће успомена бити лепша ако се поједе топла пљескавица, прасетина испод сача...

4. Много фотографија

Успомене не морају све да буду усликане, нешто треба оставити и у сећању. Једна фотографија испред најважније атракције или заједничка фоторгафија са друштвом је сасвим довољна.

Прочитајте још: Свети храст помаже нероткињама, а ђавоља вода да људи прогледају: Пет мистичних места која се налазе у Србији

5. Лекови

Веома често туристе заболи глава, па треба увек понети нешто за болове. Доза редовне терапије, такође, мора да се понесе. Не треба претпостављати да ће аутобус стићи на време да се попије вечерња таблета. Напротив, увек треба размишљати да ће се, можда, каснити у повратку!

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.